nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Bilindiği gibi son yıllarda semt pazarlarında bile en fazla tercih edilen gıdalar organik olanlar fakat yakın zamanda ABD'de yapılan bir araştırma organik gıda tezini çürütecek nitelikte
Bilim insanları, organik yiyecek tüketenler ile olağan gıda tüketenleri kıyaslayan 17 çalışmayı inceledi Netice şaşırtıcıydı Organik gıdayla beslenen grup, öteki gruptakilerden daha sağlıklı değildi
ABD'de Stanford Üniversitesi'nin araştırmasına tarafından, organik gıdalar ile sıradan gıdalar aralarında besin ve vitamin değerleri bakımından çok önemli bir farka rastlanmadı Organik gıdaların öne meydana çıkan faydası ise, alışılagelmiş gıdalara oranla yüzde 30 oranında daha az hap kalıntısı taşıyor olması
Araştırmada ayrıca, organik gıdalarda, üretimde kullanılan gübredeki farklılık sebebiyle daha fazla nitrojen bulunduğu oysa bunun sağlık açısından fayda sağlamadığı belirtildi
Annals of Internal Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, arasında organik meyve, sebze, buğday, et, yumurta ve sütün de bulunduğu 200 ürün, organik olmayan emsalleriyle karşılaştırıldı Araştırma sonucunda, organik ve sıradan gıdaların besin ve vitamin değerleri bakımından birbirlerinden fazla ayrı olmadığı ortaya çıktı Stanford Üniversitesi adına araştırmacı bilim insanları, meyve ve sebzelerde benzer oranda vitamin, sütteyse aynı oranda protein ve yağ saptadı *
Bilim insanları, organik yiyecek tüketenler ile olağan gıda tüketenleri kıyaslayan 17 çalışmayı inceledi Netice şaşırtıcıydı Organik gıdayla beslenen grup, öteki gruptakilerden daha sağlıklı değildi
ABD'de Stanford Üniversitesi'nin araştırmasına tarafından, organik gıdalar ile sıradan gıdalar aralarında besin ve vitamin değerleri bakımından çok önemli bir farka rastlanmadı Organik gıdaların öne meydana çıkan faydası ise, alışılagelmiş gıdalara oranla yüzde 30 oranında daha az hap kalıntısı taşıyor olması
Araştırmada ayrıca, organik gıdalarda, üretimde kullanılan gübredeki farklılık sebebiyle daha fazla nitrojen bulunduğu oysa bunun sağlık açısından fayda sağlamadığı belirtildi
Annals of Internal Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, arasında organik meyve, sebze, buğday, et, yumurta ve sütün de bulunduğu 200 ürün, organik olmayan emsalleriyle karşılaştırıldı Araştırma sonucunda, organik ve sıradan gıdaların besin ve vitamin değerleri bakımından birbirlerinden fazla ayrı olmadığı ortaya çıktı Stanford Üniversitesi adına araştırmacı bilim insanları, meyve ve sebzelerde benzer oranda vitamin, sütteyse aynı oranda protein ve yağ saptadı *