Oreolu Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket sade pandispanya
- 1 paket kakaolu pandispanya
- 1 paket sade pasta kreması
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket oreo
- 3-4 adet muz
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 paket sade kremşanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krema
- 1 paket (80 gram) sütlü yahut bitter çikolata
- Pasta süsü
- 1 paket oreo
Oreolu Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kremşantiyi 1,5 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz. Pasta kremasını 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz.
- Muzları küp küp doğrayıp, 1 paket oreoyu küçük küçük kırıntılar haline getiriyoruz. 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
- Pandispanyadan sade olanın 1 adedini düz bir tabağa koyup pasta kremasının üçte biri olacak kadarını sürüp üzerine muz ve oreo ekleyip, kakaolu pandispanyayı koyuyoruz.
- Aynı halde yeniden krema sürüp muz ve oreo ekleyip, sade pandispanyayı koyuyoruz. Tekrar krema sürüp muz ve oreo ekleyip, kakaolu pandispanyayı koyuyoruz.
- Bu ortada her kezinde kekleri şekerli sütle ıslatıyoruz. En son katı da koyduktan sonra kremşantiyi sürüyoruz.
- Kremayı bir tavaya alıp ılıtıyoruz. Kaynamadan altını kapatıp çikolatayı modüllere bölerek içine atıyoruz. Çikolata eriyince dolaba kaldırıp soğuyuncaya kadar bekletiyoruz. Dikkat ederek çikolatanın donmamasını sağlıyoruz.
- Soğuyan çikolatayı kremşanti sürüp dolaba kaldırdığımız pastanın üzerine döküyoruz. Oreoları dik formda yerleştiriyoruz. Orta boş kısma ve pastanın kenarlarına pasta süsü ekliyoruz. 1 gün dolapta dinlendirip servis ediyoruz.