Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oreolu Hafif Muhallebi

Oreolu Hafif Muhallebi
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
oreolu-hafif-muhallebi.jpg

Oreolu Hafif Muhallebi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 4 paket oreo bisküvi
  • 1 vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Kakaolu kat için
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1/3 su bardağı kakao
  • 1/3 su bardağı nişasta
  • 1 paket krem karamel(toz)

Oreolu Hafif Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel oreolu muhallebi hazırlıyoruz, bunun için tencereye vanilya, tereyağ ve oreo hariç tüm gereçler alınır.
  2. Ocağın üzerinde daima karıştırarak pişirilir.
  3. Altı kapatılıp vanilya, tereyağ eklenir.
  4. Birinci sıcaklığı çıkınca bölünmüş oreo muhallebiye katılıp karıştırılır, su ile ıslatılmış kek kalıbına dökülür, oda sıcaklığında soğutulur.
  5. Kakaolu katı yaparken buzdolabına kaldırılır.
  6. Tencereye krem karamel paketinin içindeki toz, şeker, nişasta, kakao tencereye alınır, sütü eklenir, süt eklenirken karıştırılır ki topaklanma olmasın ocağın üstünde daima karıştırarak pişirilir.
  7. Soğuyan muhallebinin üzerine dökülür, oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir gece dinlendirilir.
  8. Sonraki gün servis yapacağımız tabağa aykırı çevrilip servis edilir.
  9. Aksi çevirmeden evvel nazik formda parmak ucu ile içe yanlışsız iterseniz daha kolay kalıptan ayrılır.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt