Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ooblets'in Geliştiricisi, Epic Store Duyurusundan Sonra Tehdit Mesajları Almaya Başladı

Ooblets'in Geliştiricisi, Epic Store Duyurusundan Sonra Tehdit Mesajları Almaya Başladı
0
129

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73

Ooblets bizim de merakla beklediğimiz, takibimizde olan indie oyunlardan biriydi. Prodüksiyonu uzun müddettir devam eden oyunun geliştiricileri geçtiğimiz günlerde Ooblets'in Epic Games Store'a kişisel olarak yayınlanacağını ve bunun sonlu müddetli bir muahede olduğunu duyurdular.

Oyunun takipçilerinin bu kararı anlayışla karşılayacağını söylemişti Glumberland lakin beklendiği üzere olmadı. Glumberland stüdyosu yalnızca iki şahıstan oluşuyor, Rebecca Cordingley ve Ben Wasser. Açıklamanın akabinde inanılmaz ölçüde reaksiyon iletisi almışlar ve bu iletilerin çoğunluğu da varsayım edeceğiniz üzere nefret dolu ve tehdit içeren bildiriler.

Oyunun Patreon sahifesinde bir açıklama yayınlayan ikili, yaşadıklarını şu halde anlatmış:

"İnsanların ne kadar kızgın olabileceklerini hesap edemedik. Tüm bu yaşananlar bizi mahvetti. Tüm platformlardan, durmaksızın, binlerce, on binlerce nefret ve tehdit bildirisi alıyoruz. Bu münhasıran acı verici bir durum, zira geliştirme süreci boyunca kitlemizle son nokta olumlu, destekleyici bir bağ kurmuştuk.

Son iki gündür hiç durmadan ağlıyorum, yerküre üzerime çökmüş üzere hissediyorum. İnternette nefret saçan kitlelerin maksadı olmanın nasıl bir şey olduğunu kestirim bile edemezdim. Daha evvel bu türlü nefret reaksiyonlarıyla karşılaşanlarla bolca empati yapmışlığım var, o yüzden duyurumuzda bu cins mülahazalara de yanıt vermek istemiştik, fakat durumun bu kadar berbat olacağını bilemezdim."

Beklediğimiz Indie’ler - Ooblets

Epic de kendi web sahifesinden yayınladığı iletide Ooblets ve Glumberland'in başına gelenleri kınadı ve bunun büyümekte olan ve son kademe rahatsız edici bir trend olduğunu, kimi kişilerin yalan malumatlar, düzmece ekran manzaraları ve medyalar eşliğinde geliştiricileri ve karşı görüşte olanları rahatsız ettiğini söyledi.

Epic'in burada bahsettiği şey Ben Wasser'le ilgili yayılan uydurma ekran imgesi olsa gerek. Bu ekran manzarasında güya Wasser "oyuncuların ilişkin olduğu taraf gaz odaları" demiş, bu da Ooblets'e gösterilen reaksiyonun üzerine benzin dökmüş haliyle.

Sizi bilmem fakat Epic Store ile anlaşan her oyuna bu türlü tuhaf tuhaf reaksiyonlar verilmeye başlamasının güzelce rahatsız edici bir hal olduğunu düşünüyorum. Sizin bu mevzuda ne düşündüğünüzü de merak ediyorum açıkçası.

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt