Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Omru uzatan yiyecekler

Omru uzatan yiyecekler
0
107

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Omru uzatan besinler, Omru uzatan baharatlar
Omru uzatan yiyecekler nelerdir?

imagesomruuzatanyiyecekler5ad5607f83f90

ANANAS

Egzotik meyvelerin başında gelir Duşuk kalori yoğunluğuyla ilgi ceker Sindirim proteinlerini ureten, ozellikle balık ve ette bulunan bromelain adında bir enzim icerir Bu enzim kan pıhtılaşmasını dengeler ve kalbi korur Bundan başka midede kanserojen maddelerin birleşmesine engel olan enzimleri icerir ve mideyi korur


PORTAKAL

Okinawada en fazla tuketilen meyveler arasındadır Portakalı C vitamini ile dolu olmasından bilirsiniz ama hepsi bu değil Butun turuncgiller gibi yeterli oranda kalsiyum taşır ve aynı zamanda antikolesterol lifler taşır Ve unutmayın, meyve en iyi tatlıdır


AVOKADO

Kalori yoğunluğu cok yuksektir fakat gunluk monude yer alacak iyi bir adaydır Cunku, yağları cok yararlıdır (zeytinyağı kadar iyidir) ve diğer yandan kalp icin iyi bir kozdur Orneğin, lifleri, E vitamini antikolesteroldur ve cok iyi bir antioksidandır


ELMA

Kolesterolu ve tansiyonu duşurur Duzenli olarak belli oranda tuketmek antiaging etkinlik sağlar, kandaki şeker oranını duzenler ve diyabetin hızlandırdığı erken yaşlanmayı engeller Bağışıklık sistemini guclendirir, her gun yemek cok iyidir Eklem ve romatizma ağrılarını keser Kabızlığı engeller ve ishali keser


ERİK

Okinawada, genellikle salamurası yapılır ve macun kıvamında kullanılır Sade bir şekilde pirinc ya da caya eşlik eder C vitamini konusunda alcakgonulludur ama kan damarlarını guclendiren, etkililiğini artıran ilgi cekici unsurlarca zengindir İdrar sokucudur, bağırsakları yumuşatıcı etkisi vardır Mineralden zengindir ve iyi bir antiaging kaynağıdır!


KARPUZ

Serinletici etkisi dışında, su iceriğiyle rekor kırar, ama diğer nitelikleriyle de bilimsel olarak ilgi ceker Yuksek oranda keratin icerir, (portakal renginde bir kavun secin), lif olarak zengindir ve antiagingdir Diğer meyve ve sebzeler gibi sayısız kanser ve kardiyolojik hastalıklardan korunmada etkilidir


GOYA

Acı karpuz, goofo olarak da adlandırılır Bizdeki sakız kabağına benzer Kalori yoğunluğu duşuk, vitamin ve lifler acısından zengin olduğu icin cok sık tuketilir Yemeklerin şeker verimlerini yavaşlatır ve kandaki şeker oranını duşurur Acılığı sindirim sistemini yatıştırmaya yardımcı olur, ozellikle de karaciğeri Sağlık ve guzellik icin mukemmeldir


JAPON ARMUDU

Bir nevi elmadır ama ağızda armut etkisi yapar Japon armudu, bizim armudumuza cok yakındır, yararları ve taşıdığı besin değerleri acısından da Bileşimi cok dengelidir, nitelik ve makul bir mineral yelpazesine sahiptir, kalori olarak kusursuzdur


KİRAZ

Kiraz zamanı, Okinawada en guzel mevsimdir Kiraz, pigment olarak guclu koruyucuları sayesinde kılcal kan damarlarını korur Vucudun diğer bolumlerine dağılan (ayaklar, eller, gozler) flavonoidler olarak adlandırılan bu pigmentler, kan dolaşımını destekler ve organların duzenlenmesini sağlar Bu, yaşlılıkla savaşmada onemlidir


LİMON

Butun turuncgiller gibi limon da sağlığa olan cok buyuk katkılarıyla tanınır Vitaminler ve flavonoidlerle kan damarlarını guclendirir Kan dolaşımı yoluyla organlarımıza, hucrelerimize tıpkı benzin gibi guc verir ve vucudun yaşamsal vitamin materyallerini sağlar Ustelik kanserden korunmada da onemli bir yeri vardır Butun yemeklerimize biraz limon suyu katarak onun faydalarından yararlanabiliriz, cunku limon kandaki şeker oranını ve aynı zamanda kan basıncını duşurur


BAHARATLAR

Kardomom

Bağırsaklar ve solunum icin cok yararlıdır Tohumları doğrudan yeterli miktarda ciğnenir Aynı zamanda tatlılarla da kullanılır


Zencefil

Ustun ozellikleriyle dikkati ceker Tadı damağa uygun değildir, ama guclu ozellikleri oybirliğiyle kabul gorur Zencefil sindirime yardımcı olur ve mide bulantısıyla savaşır, hamile kadınları sakinleştirir Kanı sıvılaştırır, enfarktus ve beyin rahatsızlıklarına yol acan pıhtılaşmadan korur Basitce kan dolaşımını kolaylaştırır Kirazla birlikte romatizmayla savaşır O halde taze bir zencefil koku almayı duşunun (Genelde kurumuş ya da dondurulmuş olarak satılır) Sebze ve balıkla guzel bir koku verir


Hardal

Sadece bifteğin uzerinde sarımtırak rengiyle duşunmeyin Dijon hardalı olarak bulmak zorunda değilsiniz Hardal, her yerde kucuk bilyeler halinde sunulan bir baharattır (Hep kavanozlarda saklanırdı bilirsiniz) İdrar sokturucu, bağırsakları yumuşatıcı ve uyarıcı etkisi vardır


Zerdecal

Antiaging baharatlarının yıldızıdır Sağlığa iyi gelen baharat grubunun aslandır Kendine ozgu ozellikleri ile aspirinden daha cok antienflamatuardır Geleneksel olarak inkar edilemez; antiviraldir Diğer bir deyişle grip ve nezlede viruslerin yayılmasını engeller Genel olarak bağışıklığı guclendirir Enfarktuse bağlı kan dolaşımını engeller Diğer bir deyişle kolesterol oranını duşurur Bazı kanserlerin (ozellikle bağırsak ve prostat) gelişmesini engeller Karındaki şişliğin giderilmesine yardımcı olur Menopoza bağlı semptonların azalmasına yardımcı olur Guzel bir CV değil mi?



Karabiber

Herkes tarafından bilinir, tek başına tuketilen baharatların dortte birini karşılar Duşuk dozda pankreas ve mide dostudur Nezle ve ateşle savaşır, ama ozellikle idrar yolları rahatsızlığınız varsa az tuketmelisiniz
Alıntı​
 
858,505Konular
982,728Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt