Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ölümle ilgili sözler

Hoş geldin! h4runsrhn tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
ölümle ilgili sözler
0
56

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
ölümle ilgili sözler ölümle ilgili sözler ölümle ilgili nickler hoş sözler olumle sozler ölmekle *Feryadima sahit gökteki yildizlar gelinlikkefenii giyiyorum, kabrime melekler gösyasi döküyor unut beni be can ölüyorum … *ölüm ölüm Ne Sözcük GüLüm!!! Ben Senin iÇin yaSamayı göze Almışım!!! * Ayakta ölmek, dizüstü yaşamaktan iyidir Tactius * Ahali uykudadır, öldükleri zaman uyanırlar Hadisi Şerif * Kabre yılanlar dışardan gelir sanmayınız Sizin fena amelleriniz kabirde sizin için engerek yılanıdır Abbadi *Ölenin kıyameti kopmuştur Hadisi Şerif *Ölümü istemek hoş değildir Ölüme hazırlıklı edinmek güzeldir Mehmet Feyiz Efendi *Ölümün bizi nerede beklediği belirlenmiş değil, iyisi mi biz onu tekrar bekleyelim Montaigne *Ölüm, bazen ceza, ara sıra bir hediye, birçok süre da bir lütuftur Seneca *Ölülere fena söylemeyin Zira bu sebeple hayattaki yakınlarını incitmiş olursunuz Hadisi Şerif *Ölüm eski bir şeydir, amma her insana yeni görünür Turgenyev *Sana öğüt edici olarak ölüm yeter Hadisi Şerif *Üç şey ölümün ardındaki kabre gider: Ailesi, malı ve ameli Bunlardan ikisi döner, birisi kalır Dönenler: ailesi ve malı, kalan da: amelidir Hadisi Şerif *Meyve veren ağaca kuru denilmediği gib, eseri sürekli zevâta da ölü denmez Süleyman Jules Renard: vefat iyidir, bizi ölüm düşüncesinden kurtarır Juvenal :Yaşlılık ölümden çok daha korkunçtur Kalevala (Fin destanı):Anlamsız evden ölü çıkmaz Bernard Shaw: Yeryüzünde hüküm süren şiddet, yaşam kuvveti yok, vefat kuvvetidir La Rochefoucauld:Güneşle ölüme dik dikey bakılmaz Leonardo da Vinci: İyi geçen bir gün nasıl mutlu bir uyku getirirse, iyi geçen bir ömür de mutlu bir vefat getirir Meredith : ebedi olarak bildiğim tek şey, düşüncedir Mevlana : Soylu Davranış ve yardım etmede nehir gibi ol… Şefkat ve merhamette güneş gibi ol… Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol… Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol… Tevazu ve hain gönüllülükte toprak gibi ol… Hoşgörüde deniz gibi ol… Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol… Mevlana : Her şey maşuktur , aşık bir perdedir Yaşayan maşuktur , aşık bir ölüdür Mevlana : ölüm, yaradılmışın Yaradan’a kavuşmasıdır,Sebi arus’dur Miron de Lencosolumleilgilisozler5c5837b48c8f0altevgi açlıktan değil, pozitif tokluktan ölür Montaigne : Mademki ölümün ününe geçilemez, ne süre gelirse gelsin Sokrat ‘e: Otuz Zalimler seni ölüme mahkum ettiler, dedikleri zaman: Doğa da onları! demişBütün dertlerin bittiği yere gideceğiz diye dertlenmek ne budalalık! Nasıl doğuşumuz bizim için her şeyin doğuşu olduysa, ölümümüz de her şeyin ölümü olacak O Kadar ise, yüz sene daha yaşamayacağız diye ağlamak, yüz sene önce yaşamadığımıza ağlamak dek deliliktir vefat diğer bir hayatın kaynağıdır Bu hayata gelirken de ağladık, eziyet çektik; bu hayata da eski şeklimizden soyunarak girdik Montaigne : Solon’a oğlunun ölümünde,cılız ve anlamsız göz yaşları dökmenin dürüst olmadığını söylemişlerSolon;Güçsüz ve amaçsız oldukları için dökülmeleri daha iyi yademiş Nietzsche : Bugün artık kimse ölümcül hakikatlerden ölmüyor; fazla pozitif panzehir var Nietzsche : ölümün son iyiliği yeniden ölümün olmamasıdır Patrick Hengy : Bana ya hürriyet verin, ya da vefat Paul Valery : Mezarlık ölülerin, toprağa karışmadan önce adlarını, kimliklerini toprak üzerinde bıraktıkları yerdir Senaca : Yiğitlik cennete , nefret ölüme sürükler Shakespeare : Korkaklar sıkça ölür, cesurun ölümü bir defadır Sokrates : Bundan Böyle ayrılık zamanı gelmiştirBen ölüme gidiyorum,siz hayata…Bu yollardan hangisi daha iyi,bunu ama Tanrı bilir Steven Stiles: Tanrı ölümü nerede duracağımızı bilmemiz için icat etti Tacitus : Onurlu bir ölüm ,şerefsiz bir ömürden daha iyidir Theokritos : Yaşayanlar için umut daima vardır Umutsuzluk ölüler içindir Türk Atasözü : Çocuklar uyuya uyuya büyür, ihtiyarlar uyuya uyuya ölür Vauvenargues : Büyük işler sonra gelmek isteyen kimse, vefat yokmuş gibi yaşamalıdır Voltaire : Söylediklerini kabul etmeyebilirim; ama söyleme hakkını ölünceye kadar desteklerim W Penn: ölümsüz olmaya karar verenler, ölümden korkmazlar Woody Allen : ölümsüzlüğe filmlerimle değil, ölmeyerek kavuşmak istiyorum Abdülhak Şinasi Hisar : ömrümüz tesadüflerin verdiği malzemelerle yapılır Goethe : yaşadığımız her an kendi hakkını ister Martin Luther king: yaşamın uzunluğu değil, nasıl yaşanıldığı önemlidir Senaca : Ey yaşam, senin bunca kıymetli oluşun ölüm sayesindedir A Okay : Kimini toprak çeker, beni de gökyüzü çekiyor Gitmek zamanı Bertrand Russel : Sağlık Durumu hiç kimsenin kesin olarak güvenemeyeceği tek nimettir Carl Sandburg : Geçmiş, bir kova külden başka bir şey değildir Carlyle : Deneyler, en iyi öğretmenlerdir Yalnız mektep masrafları biraz çoktur Cenap Şehabettin : Ahirette dirilmek ümidi olmasa, sanıyorum ancak hıfzısıhhaya riayet çoğalırdı Einstein : Ben geleceği hiç düşünmem,gelecek zaten fazla ivedi gelir Einstein : Eğer gerçeği anlatmak istiyorsan, zarafeti terziye bırak… Epictetos : Saati gelince öleceğim;fakat kendisine verileni iade eden bir adam gibi öleceğim Montaigne : Afiyet için atılan bir adım, tedavi için atılan yüz adımdan daha yararlıdır Publilius Syrus : Bugün dünün öğrencisidir Şirazi : Allahım! Beni sen kaldır oysa, kimseler yıkamasın Zamahşehr i: Ömür bu dek kısa iken amelleri kısaltıp emelleri uzatma! Ariflerin ölümüne üzülmeyin o gafillerin gözünden ortadan kaybolmak içindir Süleyman Hilmi Tunahan Ayakta ölmek, dizüstü yaşamaktan iyidir Tactius Halk Müziği uykudadır, öldükleri vakit uyanırlar Hadisi Şerif Kabre yılanlar dışardan gelir sanmayınız Sizin kötü amelleriniz kabirde sizin için engerek yılanıdır Abbadi Ölenin kıyameti kopmuştur Hadisi Şerif Ölümü arzu etmek güzel değildir Ölüme tedbirli edinmek güzeldir Mehmet Feyiz Efendi Ölümün bizi nerede beklediği belli değil, iyisi mi biz onu her tarafta bekleyelim Montaigne Ölüm, bazen cinayet, ara sıra bir hediye, birçok vakit da bir lütuftur Seneca Ölülere fena söylemeyin Zira bu sebeple hayattaki yakınlarını incitmiş olursunuz Hadisi Şerif Vefat eski bir şeydir, amma her insana yeni görünür Turgenyev Sana tavsiye edici olarak vefat yeter Hadisi Şerif Üç şey ölümün ardındaki kabre gider: Ailesi, malı ve ameli Bunlardan ikisi döner, birisi kalır Dönenler: ailesi ve malı, kalan da: amelidir Hadisi Şerif Meyve veren ağaca kuru denilmediği gib, eseri devam eden zevâta da ölü denmez Süleyman Hilmi Tunahan  

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt