Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

oligarşi nedir uzun

oligarşi nedir uzun
0
183

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Oligarşi ile yonetilen devletler hangileridir
Oligarşi, halkı sadece bir zumrenin yonetmesi neticesinde oluşan bir yonetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yonetilen ulkelerde sınıf ayrımı vardır

Sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden halk huzursuzluk cıkarır bu yuzden oligarşi cok tutulan bir yonetim şekli değildir

Oligarşi yonetiminde halkı yoneten kesim ticarettarımhayvanc ılık vb turu işlerle ilgilenen yani 1 sınıftaki insan topluluğudur

Dunyada oligarşi ile yonetilen topluluk yok denecek kadar az bir kesimi oluşturur

Suudi arabistan ve iran yanibasimizda ki orneklerdir, bir cok afrika ulkesinde de ornekler vardır

Similar threads

Oligarşi nedir, Oligarşik yonetim bicimi, Oligarşiyle yonetilen ulkeler oligarşi; dece bir zumrenin yonetmesi neticesinde oluşan bir yonetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yonetilen ulkelerde sınıf ayrımı vardır sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
Oligarşi ile yönetilen devletler hangileridir Oligarşi, halkı sadece bir zümrenin yönetmesi neticesinde oluşan bir yönetim şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yönetilen ülkelerde sınıf ayrımı vardır Sınıf ayrımı olunca maddi ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan eden insanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Oligarşi nedir, Oligarşik yönetim biçimi, Oligarşiyle yönetilen ülkeler oligarşi; dece bir zümrenin yönetmesi neticesinde oluşan bir idare şekli olduğundan dolayı oligarşi ile yönetilen ülkelerde derslik ayrımı vardır sınıf ayrımı olunca somut ve manevi bir eşitsizlik olduğundan dolayı isyan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
256
Cumhuriyet ile diğer yonetim şekilleri arasındaki farklar Monarşi (ya da krallık) bir hukumdarın devlet başkanı olduğu bir yonetim bicimidir Bu hukumdar, Turkcede kral, imparator, şah, padişah, prens, emir gibi ceşitli adlar alabilir Bir monarşiyi diğer yonetim bicimlerinden ayıran en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Cumhuriyetle Osmanlı yonetim bicimleri Cumhuriyet halkın yonetime katıldığı hatta tek egemen guc olduğu yonetim bicimidir Osmanlı devletinin yonetim şekli ise monarşidir Yani tek bir egemen kuvvet vardır O da padişahtır Omsanlının son zamanlarında meşrutiyet devrinde ise padişah bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt