
Epeyce Lezzetli Kolay Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Köftesi İçin
- 500 gram kıyma
- 1 soğan rende olacak
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 dolu çay kaşığı kara biber kimyon
- 1 büyük çay bardağı galeta unu yahut ekmek ufağı
- 3 adet yufka
- Yarım çorba kaşığı biber salçası yarım çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağından biraz fazla su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 diş rende sarımsak
- Yarım çorba kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 2 çorba kaşığı mayonez
- İsteyen sarımsak rendeleyebilir
- 1 çorba kaşığı tereyağını eritip yufkaların üzerine fırçayla sürelim
Epeyce Lezzetli Kolay Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftemizi bütün malzemeyi katıp bir kapta yoğuruyoruz köfteyi 3 bölüyoruz yufkayı tezgaha serelim yufkaya süreceğimiz sosu hazırlayalım yufkanın kenarlarını katlayıp kare yapalım.
- Sosu 3 e bölerek yufkaya fırçayla hoş sürelim köftemizi yufka boyna nazaran rulo yapıp yerleştirelim ve saralım öteki iki yufkayıda tıpkı halde saralım 2 parmak genişliğinde keselim yağladığımız tepsiye dizelim.
- 1 çorba kaşığı tereyağını kızdıralım ve fırçayla yufkaların üzerini yağlayalım 180 derce fırında kızarana kadar pişirelim yağımızın içinede 1 sarımsak rendesi ek edelim az kavuralım salçasını suyunu koyalım bir kaynatalım.
- Kebabımız pişince birinci sıcağı çıksın 1 kase yoğurt içine 2 çorba kaşığı mayonez ek edelim karıştıralım tabağa aldığımız kebabın üzerine yoğurt ve onun üzerine sos dökelim afiyet olsun ????.