Ölçülü Tam Tutan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;
- 2 su bardağı ince esmer bulgur
- Yarım çay bardağı irmik
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- Yarım yemek kaşığı karışık salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı un
- 300 gram kıyma
- 2-3 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı reyhan kurusu muhakkak deneyin
- Zeytin yağı tereyağı
Ölçülü Tam Tutan İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı hazırlamak ile başlayalım. Eti ocağa tavanın içerisine alalım yarım çay bardağı su ekleyip iyice suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Kavrulup hiç suyu kalmayan ete soğanı ve zeytin yağı tereyağı ekleyelim. ( isteğe bağlı ekleme yapın çok yağlı severseniz ona göre ben bir kaşık tereyağı yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı bıraktım )
- İyice kavrulan soğan ve etin üzerine baharatları ,tuz, biber ve reyhan kurusunu ekleyelim muazzam oluyor, isteğe bağlı cevizde atılabilir ben atmadım.
- Bir turda baharatlarla karıştırdığımız harcımızı artık soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Dış hamuru için irmik ve bulguru ıslatalım ve 10-15 dakika şişmesini bekleyelim.
- Şişen bulgurların üzerine salça, yumurta, un, tuz, toz biber ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım .
- Kıvamı cıvıksa un eklemeye devam edin değilse elinizi suya batırarak hamuru toparlayın.
- Hazır olan hamurdan parçalar alıp ben salatalıkla oydum.
- Oyup içlerini doldurup şekli verip kızgın yağda kızarsan kadar pişirelim afiyet olsun ????

.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.