Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Olay Turkuleri

Olay Turkuleri
0
225

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Olay Turkuleri nedir,Olay Turkuleri ornekleri,Olay Turkuleri hakkında bilgi,

Olay Turkuleri

Turkulerin pekcoğu herhangi bir olay sonrası ortaya cıkmıştır Gurbet, hasret, olum, oldurme, felaketler, sevincler vs gibi ceşitli olayların her biri, bir turkuye konu olmuştur Sayısız ornekleri olan olaya bağlı turkuler, şayet hikayesi biliniyorsa, insanlar uzerinde daha fazla etki bırakırlar

YUKSEK YUKSEK TEPELERE

Malkara koylerinden olan Zeynep, uzak bir koyden olan Ali isminde bir delikanlıya verilir Zeynep, yedi yıl baba evine hasret kalır Yuksek bir tepeye cıkıp icinin acısıyla derdini dile getirir ve şunları soyler:

Yuksek yuksek tepelere ev kurmasınlar

Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler

Annesinin bir tanesini hor gormesinler

Ucan da kuşlara malum olsun ben annemi ozledim

Hem annemi hem babamı hem koyumu ozledim

Babamın bir atı olsa binse de gelse

Annemin yelkeni olsa acsa da gelse

Kardeşlerim yollarımı bilse de gelse

Ucan da kuşlara malum olsun ben annemi ozledim

Hem annemi hem babamı hem koyumu ozledim

Zeynep yataklara duşer Baba evine haber gonderilir Anasıbabası altı gunluk yolculuktan sonra kızlarının yanına ancak gelebilirler Ne care ki, kızları olum doşeğindedir Zeynep, anası babasıyla hasretini giderdikten sonra, son nefesi verir

Similar threads

Yuksek Yuksek Tepelere Ev Kurmasınlar tarihi nedir Yuksek Yuksek Tepelere Hikayesi Yuksek Yuksek Tepelere sozleri Yuksek Yuksek Tepelere Ev Kurmasınlar Bu oyku Malkara koylerinden alınmış olup belli bir kişinin dilinden yazıya gecirilmiş değildir Cevrede herkes tarafından bilinen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
Yuksek Yuksek Tepelere Ev Kurmasınlar turkusunun sozleri Bu oyku Malkara koylerinden alınmış olup belli bir kişinin dilinden yazıya gecirilmiş değildir Cevrede herkes tarafından bilinen bir oykudur Soylentiye gore, cok eskiden koyun birinde Zeynep isimli cok guzel bir kız vardır Onaltıya yeni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
254
Yuksek Yuksek Tepelere Ev Kurmasınlar Bu oyku Malkara koylerinden alınmış olup belli bir kişinin dilinden yazıya gecirilmiş değildir Cevrede herkes tarafından bilinen bir oykudur Soylentiye gore, cok eskiden koyun birinde Zeynep isimli cok guzel bir kız vardır Onaltıya yeni bastığında Zeynep'i...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Bir Şarkısın Sen Bilgen Yuksek Yuksek Tepelere Sozleri Bilgen Yuksek Yuksek Tepelere Turkusu Sozleri Yuksek yuksek tepelere ev kurmasınlar Yuksek yuksek tepelere ev kurmasınlar Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler Annesinin bir tanesini hor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Candan Erçetin Yüksek Yüksek Tepelere yuksek yuksek tepelere konut kurmasinlar asri asri memlekete kiz vermesinler annesinin bir tanesini hor gormesinler ucan da kuslara malum olsun ben annemi ozledim hem annemi ayrıca babami ben koyumu ozledim babamin bir ati olsa binse de gelse annemin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt