Okul Problemleri Bilgi Kategori:13 ile 19 yaş arası Ergenlik döneminde mektep korkusu, okuldan kaçma, başarısızlık, öğrenme güçlüğü ve bazen de süregen rahatsızlık sonuçları gibi okulla ilgili problemler çıkar Bu problemler karşı çıkma, acayip davranışlar, uyuşturucu kullanımı, cinsel istismar, bunalım, endişe artışı ya da içki kullanımının sonucu da olabilir Mektep korkusu (fobi) okula gitmektenduyulan aralıksız ve akıldışı bir korkudur Çocuk okula gitmekten çok evden ayrılmaktan korkmaktadır BU durum en fazla okula yeni başlayanlarda görülür Daha az olarak bu ortaokula, liseye ya da tanıdık olmayan bir okula giderken ortaya çıkar Mektep korkusu tedaviye cevap verir Kaçma durumunda çocuk evi terketmekten, okula gitmekten korkmaz ama okula sürdürmek istemez nadiren ders kırmayla başlayan kaçma uzun süreli devamsızlıklara varabilir Ana babanın beklentilerinin çok pozitif ya da az olması, aile sorunları veya okuldan firar etmek için yapılan dost baskısı sebebiyle ortaya çıkabilir Kaçaklar çoğunlukla yalnız okulda değil evde ve heryerde sorun yaratan isyankar çocuklardır Ara Sıra okul, ev ve bir afiyet personeli işbirliğiyle tutum tarzlarının üzerinde duran bir eğitim planı uygulanması kaçaklığı düzeltebilir Bireyin ve ailenin psikoterapi görmesi de tezgâhtar olabilir Eğer çocuk hälä okula devam etmiyorsa bir diğer eğitim seçeneği işe yarayabilir Alıştırma hayatına hazırlayan kısa dönemli kurslar bu yöntemlerden biridir Okuldaki başarısızlık kaçma sebebiyle olabilir Eğer çocuğunuz okula devam etmiyorsa sınıfta neler olup bittiğinden haberdar olamayacaktır Bir Takım okullar açıklanmış vakit devamsızlığı olan öğrenciyi otomatik olarak sınıfta bırakma politikası güderler Çocuklar için mektep başarısızlığı o kadar çok sorunu birlikte getirir Orta öğrenimde okuldan kaçanları huzursuz bir gelecek bekler, bu açıdan okul başarısızhğnı engeüemek önemlidir Başarısızlık yainızca akademik yeteneksizlikten yok arkadaşlardan veya davranışlardan da kaynaklanabilir Örneğin kendisini descekleyecek bir arkadaş çevresi olmadan genç bir ergenin aileden ayrılması bir sosyal haylazlık doğurup okulda sorunlara yol açacaktır Diğer Taraftan yetkisiz başarı, çok pozitif şey isteyen bir öğretmenden veya okuldan ya da anababadan kaynaklanabilmektedir Ayrıca sorun öğrencinin kendi potansiyelini bilmemesi de olabilir Bunun öğrenme veya alıştırma yetersizliğinden doğması şart değildir Dğrenme kusurları ve uyarı dağınıklığı ergenık yaşlarındakilerde zekalarıyla bir ilişkisi olnadan okulda düşük sıradan tutturmalarına niçin olabilir Işitme ve görme bozukluklarının teşhis edilememesi de okuldaki öğrenmeyi etkileyebilir Eğer çocuğunuzda çocuklukta ve ergenlikte devam eden astım veya kistik fıbroz gibi kronik bir rahatsızlık varsa akut hastalık dönemlerinje okula gidemeyip evde kalmıştır Fazla sık olarak bu devamsızlıklar okuldaki başarısızlığın :emelini oluşturmaktadırlar Çocuğunuz kaçırıan derslere yetişebilmek için daha pozitif destek ve teşvige gereksinim duyar Ana baba olarak önemsiz fıziksel şikayetlerde okula devamsızlıga göz yummayın Çocugunuzun doktoru, öğretmeni ve okul hemşiresiyle işbirliği yaparak çocugunuzun orta öğrenim döneminde başarılı olmasmı sağlayabilirsiniz