Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Okul öncesi eğitime ağırlık verilmeli

Okul öncesi eğitime ağırlık verilmeli

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Türkiye ’de son 5 yıldır mektep öncesi eğitimi konusunda manâlı gelişmeler olduğunu belirterek, “Daha önce yüzde 5 ’lerde olan okul öncesi eğitim oranı acilen seviyeye geldi Bu, Türkiye ’nin gelişimi açısından çok önemlidir Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye ’de mektep öncesi eğitimin önce yüzde 50 ’lere, daha sonra yüzde 90 ’lara çıkması gerekiyor Gelecekte güneşte yerimizin çok iyi olmasını istiyorsak, okul öncesi eğitimde de yüzde yüzlere ulaşmamız gerekiyor dedi

Geleceğimiz için manâlı
İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Özel Okullar Birliği ’nce Antalya ’da düzenlenen ‘Okul Öncesi Eğitimi ’ ve ‘Hoca Eğitimi ’ konulu sempozyuma katıldı Koç, burada yaptığı konuşmada; okul öncesi eğitimin Türkiye ’nin geleceği açısından çok manâlı olduğunu vurgulayarak, “Gelecekte güneşte yerimizin mükemmel olmasını istiyorsak, Türk milletine hizmetler yerine getirmek istiyorsak, okul öncesi eğitimde yüzde yüzlere ulaşmamız gerekiyor diye konuştu Türkiye ’de okul öncesi eğitiminin gelişmesi açısından fikir birliği yapıldığını bildiren Koç; önümüzdeki yıllarda mektep öncesi eğitimin önce yüzde 30 ’lara daha sonra da bu oranının yüzde 50 ’lere kadar yükseleceğini söyledi

Bütün anlamıyla bilinmiyor
Türkiye ’de okul öncesi eğitimin tam anlamıyla bilinmediğine dikkat çekici eden Koç, okul öncesi eğitimde öğretimin olmadığını, okul öncesinde tamamıyla eğitim olduğunu vurguladı “Okul öncesi eğitimde yavrularımızın sosyalleşmesi vardır Kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme olgusu vardır diyen Koç; okul öncesi eğitimde, bireylerin kendi ihtiyaçlarını minik yaşta karşılamalarını öğrenmeleri, kişiliğin oluşması ve toplumsallaşma bakımından alt inşa oluşturma çalışmalarının olduğunu açıklama etti

Başarı oranını artırıyor
İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, mektep öncesi eğitimini alanların ilköğretim ve liselerde daha başarılı olduğuna uyarı çekerek, “Mektep öncesi eğitim alanlar öteki öğrencilere oranla daha başarılı oluyor Okul öncesi eğitim bununla beraber sosyalleşmedir İnsani değerlerin, ahlaki değerlerin, toplumun örf ve adetlerinin çocuklarımıza kavratılmasıdır Kişilik oluşumu da buradan başlıyor biçiminde konuştu

Özel okullar kaliteyi artırdı
Türkiye ’de özel okullar konusuna da değinen Koç; özel okulların eğitim kalitesini kayda değer ölçüde artırdığını belirterek, gelişmiş ülkelerde özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde özel okullara, “eğitimin daha kaliteli olması açısından tartma verildiğini söyledi Özel okulların, devlete ait kurumların haricinde kendi başına hareket eden ve kendi bildiğini sergileyen kurumlar olmadığının altını çizen Koç, “Türkiye ’de özel okullar Ulusal Eğitim Bakanlığı ’nın müfredatında hizmet veren kurumlardır Özel eğitim kurumlarının başarısına da bakıldığında fazla yüksek bir oranda olduğunu görüyoruz Geçtiğimiz senelerde Öğrenci Seçme Sınavı ’na giren öğrencilerin yüzde 50 ’si özel okullardan çıktı dedi

İhlas Eğitim Kurumları ’nın başarısı
İhlas Eğitim Kurumları ’ndan geçen sene Öğrenci Seçme Sınavı ’na giren öğrenci ortalamasının yüzde 83 olduğunu kaydeden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, bu oranın Türkiye ’nin çok iyi eğitim veren okullarının bile üzerinde olduğunu söyledi “Özel eğitim kurumları bir ülkenin vazgeçemeyeceği eğitim kurumlarıdır diyen Koç, özel eğitim kurumlarının lüzum sınıf mevcutları bakımından gerekse bedensel şartları ve teknik donanımları bakımından vazgeçilmesi olası olmayan eğitim kurumları olduklarını kaydetti Gelişmiş ülkelerde de özel eğitim kurumu oranlarının yüzde 25 olduğuna işaret eden Koç, “Özel eğitim kurumları Türkiye ’nin geleceğinde fazla ciddi çalışmalar yapacak Özel eğitim kurumları Türkiye ’nin başarılarına katkı yapacak kurumlar olarak değerlendirilmelidir diye konuştu Koç, özel eğitim kurumlarının birçok alanda başarılı olmasının nedeninin fiziki ortam, rehberlik sistemi ve eğitime verilen önemden kaynaklandığını söyledi

Hizmet içi eğitim seminerleri
İhlas Eğitim Kurumları ’nın hizmet içi eğitime de büyük tartma verdiğini kaydeden Koç; haftalık, aylık ve takvim olmak üzere hizmet içi eğitim seminerleri düzenlediklerini anlattı Hizmet içi seminerleri düzenleyerek öğretmenlerin bölge bilgilerinin daha iyi seviyeye gelmesini hedeflediklerini bildiren Koç, “teknik olarak iyi bir hoca edinmek için öğrenciye verilmesi gerekenleri verme ve “rehberlik eğitimi yapabilme konusunda eğitimler verildiğini dile getirdi Koç, devlete ait kurumlardan olan öğretmenlerin de hizmet içi eğitim seminerlerinden yararlanabildiklerini belirterek, “Öğretmenlik mesleğinin en değerli meslek olduğunun inancıyla çalışıyoruz Özel eğitim kurumlarının başarısı ve hizmet verme konusunda her geçen gün daha iyiye gitmek için çalışıyoruz şeklinde konuştu

(Türkiye) *

858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt