Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öksürüğü Kesmenin Yolları

Öksürüğü Kesmenin Yolları
0
92

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Öksürük nasıl kesilir
Öksürük için şifalı ur
Öksürüğü doğal yolla kesmenin yolları

Solunum yolları zarlarının rahatsızlığı nedeniyle ciğer lerdeki havanın birdenbire ve gürültülü bir sesle dışarı çıkmasıdır

Nedenleri: Bademcik iltahabı, grip, fazla sigara içmek, so ğuk içicekler yüzünden göğsü üşütmek, boğmaca, astım gibi birçok niçin sıralanabilir

Öneriler:Bir dere fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir nehir kaşığı kekik otu katılıp demlenmesi için kısa bir vakit beklendikten sonradan süzülüp günde iki defa, sabahleyin ve akşam ol mak üzerer birer dere fincanı içilir

* Bir dere fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir akarsu kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su batmış olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp arkasında, gün de iki kez, sabah ve akşam almak üzere birer çay fincanı içilir

* Havanda dayak yemek suretiyle toz haline getirilmiş olan bir dere kaşığı çitlembik tohumu bir akarsu fincanı kaynar suyun içine katılıp demlenmesi için kısa bir vakit beklendikten sonra süzüle rek günde iki kez, sabahleyin ve akşam elde etmek üzere içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış incir yaprağı katılıp kaynatılmasının peşinde süzülerek günde iki kez, sabahtan ve akşam edinmek üzere birer dere fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış hemoroid otu katılıp kaynatılmasının gerisinde süzülerek günde iki defa, sabahtan ve akşam olmak üzere birer nehir fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ufak parçalara ayrılmış kereviz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabahleyin ve akşam elde etmek üzere birer dere fincanına bir tatlı ka şığı süzme bal ilavesiyle içilir

* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir dere kaşığı öksürük otu çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir vakit beklendikten sonradan süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam ol mak uzerer birer çay fincanı içilir

*Aynı oranda ince kıyılmış veya havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan, havlıcan, ebegümeci, zencefil, tıbbi hat mi, ayva yaprağı, ayva çekirdeği ve ıhlamur ayrıntılarıyla karıştırılıp harman edildikten daha sonra; bir dere fincanı kaynar suyun içine bir nehir kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten daha sonra süzülerek günde iki defa sabahleyin ve akşam ol mak üzere birer dere bardağı içilir

*Benzer oranda ince kıyılmış ya da havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan, öksürük otu (yapraklan ve çiçekleri), sı ğırkuyruğu çiçeği, ciğer otu ve sinirli ot yaprağı tamamen karıştırılıp harnıan edildikten sonra; bir dere fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir vakit beklendikten sonradan süzülerek günde iki defa sabahtan ve akşam ol mak üzere birer nehir fincanı içilir

*Benzer oranda ince kıyılmış ya da havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan, nane, kekik, papatya çiçeği, tıbbi hatmi ve ıhlamur tamamen karıştırılıp harman edildikten daha sonra; bir çay fincanı kaynar suyun içine bir nehir kaşığı bitki harmanı katılıp demlenmesi için kısa bir vakit beklendikten sonradan süzülerek gün de iki defa sabah ve akşam edinmek üzere birer çay bardağı içilir

*Bir dere fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı rahat yapraklı sinirli ot katılıp demlenmesi için kısa bir sü re beklendikten daha sonra süzülüp günde iki defa, sabah ve akşam ol mak uzerer birer akarsu fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kılıç otu katı lıp kaynatılmasının arkasında süzülerek günde iki defa, sabahtan ve akşam edinmek üzere birer çay fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ayrık otu katı lıp kaynatılmasının peşinde süzülerek günde iki defa, sabahtan ve akşam elde etmek üzere birer akarsu fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış sarmaşık katı lıp kaynatılmasının arkasında süzülerek günde iki kez, sabah ve akşam edinmek üzere birer çay fincanına birer tatlı kaşığı süzme

bal ilavesiyle içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç taze ve ince ktyılmış sarım sak otu katılıp kaynatılmasının arkasında süzülerek günde içinde bir su bardağı aralıklarla yudumlanarak içilir

* Bir litre soğuk suyun içine bir avuç taze ve ince kıyılmış tıbbi hatmi kökü ve iki çorba kaşığı toz şeker katılıp 1 2 saat bekletilmesinin peşinde süzülerek her iki saatte bir çorba kaşı ğı alınarak kullanılır

* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir nehir kaşığı ciğer otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik deri daha sonra süzülüp günde iki kez, sabahleyin ve akşam elde etmek uzerer birer akarsu fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine birer nehir kaşığı toz tarçın ve karabiber katılıp demlenmesi için kısa bir vakit beklen dikten sonra süzülüp günde iki kez sabahtan ve akşam almak üzerer birer çay fincanı içilir

* Bir su bardağı sıcak suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan birer çorba kaşığı fındık içi ile süzme bal ek edilip karıştırıldıktan sonra ılık halde içilir

* 100 gram yulaf unu bir litre soğuk suyun içinde yumuşa ması için birkaç saat bekletildikten daha sonra koyulaşıncaya değin kaynatılıp her üç saatte bir birer çorba kaşığı alınır

* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir dere kaşığı dağ şebboyu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen dikten daha sonra süzülüp günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çorba kaşığı içilir

* Bir miktar siyah turp mikserden geçirildikten sonra bir tülbent yardımıyla suyu sıkılıp elde edilen bir su bardağı turp suyuna bir çorba kaşığı süzme bal ilave edilip günde iki defa, sa bah ve akşam olmak üzere birer çorba kaşığı içilir

* Bir su bardağı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir akarsu ka şığı oranında koyungözükatılıp demlenmesi için on iki saat bek letildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su batmış olan bir başka kabın içine ağzına değin bırakılıp gerisinde, gün için de aralıklarla yudumlanarak içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının peşinde süzülerek günde iki kere, sabahtan ve akşam olmak üzere birer dere fincanı içilir

* Bir litre suyun içine iki avuç kavun çekirdeği katılıp, su yarım litreye düşene değin kaynatıldıktan sonra süzülerek gün de üç öğün birer akarsu fincanı içilir

* Bir litre süt ile 56 diş ince kıyılmış sarımsak kaynatılıp süzülmesinin ardından ihyana değin bekletilip birer tatlı kaşığı süzme bal ilavesiyle günde iki kere, sabahleyin ve akşam almak üzere birer dere fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir nehir kaşığı avşar otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik ten sonradan süzülüp günde iki kere, sabahleyin ve akşam edinmek üzerer birer nehir fincanı içilir

* Bir litre suyun içine küçük parçalara ayrılmış bir avuç ku ru soğan katılıp, kaynatıldıktan daha sonra süzülerek günde üç öğün bi rer çay fincanına bir tetlı kaşığı süzme bal ilavesiyle içilir

* Bir litre suyun içine küçük parçalara bölünmüş bir avuç at kestanesi katılıp, kaynatıldıktan daha sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir

*Bir dere fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı izlanda yosunu katılıp kısa bir zaman demlenmesi beklen dikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yanm sa beygir önce birer dere fincanı soğuk olarak içilir

* Bir litre suyun içine 45 adet keçiboynuzu katılıp, su yarım litreye düşene kadar kaynatıldıktan sonra süzülerek günde üç öğün birer akarsu fincanına birer dere kaşığı süzme bal ilavesiyle içilir

* Bir litre suyun içine iki avuç ayva çekirdeği katılıp, su yanm litreye düşene kadar kaynatıldıktan sonradan süzülerek gün de üç öğün birer çay fincanı içilir

* Havanda dövülmek suretiyle toz haline getirilmiş olan bir nehir kaşığı hardal tohumu bir akarsu fincanı kaynar suyun içine ka tılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonradan süzülerek günde iki defa, sabah ve akşam elde etmek üzere içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış yer meşesi katılıp kaynatılmasının gerisinde süzülerek günde iki defa, sabahtan ve akşam almak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış menekşe çiçe ği katılıp kaynatılmasının arkasında süzülerek günde iki defa, sa bah ve akşam almak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kiraz çiçeği katılıp kaynatılmasının gerisinde süzülerek günde iki kere, sabahtan

ve akşam almak üzere birer dere fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir adet selvi kozalağı katılıp kaynatılma sının gerisinde süzülerek günde üç öğün yarımşar dere bardağı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış elma çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde iki kez, sabahleyin ve akşam almak üzere birer akarsu fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış bakla çiçeği katılıp kaynatılmasının arkasından süzülerek günde iki defa, sabah ve akşam almak üzere birer nehir fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış devetabanı çi çeği katılıp kaynatılmasının peşinde süzülerek günde iki kere, sabahtan ve akşam almak üzere birer akarsu fincanı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış gelincik çiçeği katılıp kaynatılmasının ardındaki süzülerek günde iki kere, sabah ve akşam elde etmek üzere birer çay fincanı içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı güneş gülü katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklen dikten sonradan süzülüp gün içinde aralıklarla yudumlanarak içilir

* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı süzme bal katılıp karıştırıldıktan sonra günde üç öğün bi rer çay fincanı içilir

* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir akarsu kaşığı rezene katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten sonra süzülüp günde iki defa, sabahleyin ve akşam edinmek üzerer birer akarsu fincanı içilir

* Bir bardak kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı ince kıyıl mış sığır dili katılıp 45 saat dinlenmesi için bırakılmasının ar dından arzuya tarafından tatlandırılıp her sabahtan bir çorba kaşığı içilir

* Bir litre suyun içine 4 adet kuru incir ve bir kahve fincanı meyan kökü katılıp kaynatıldıktan daha sonra süzülerek günde üç öğün kullanılır

* Bir litre süt ile 23 adet küçük parçalara bölünmüş kuru incir kaynatılıp süzülmesinin arkasından ihyana dek bekletilip günde iki kere, sabah ve akşam olmak üzere birer akarsu fincanı içi lir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış mersin yaprağı katılıp kaynatılmasının peşinde süzülerek günde iki kere, sabahtan ve akşam almak üzere birer çay fincanı içilir

* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir dere kaşığı kara hindiba katılıp kısa bir vakit demlenmesi beklendik cilt sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yanm saat önce birer çay fincanı soğuk olarak içilir

* Bir litre suyun içine bir yemek kaşığı civanperçemi katı lıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çor ba kaşığı içilir

* Bir çorba kaşığı çam ağacı sürgünü bir litre suyun içine katılıp kaynatıldıktan daha sonra süzülerek ve arzuya göre tatlandırı larak günde üç öğün birer nehir bardağı içilir

* Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı dolusu ıhlamur, bir silme yemek kaşığı tıbbi hatmi, bir adet rendelenmiş limon ka buğu ve bir tatlı kaşığı tarçın katılıp kaynatılmasının arkasından süzülerek günde üç öğün yarımşar dere fincanı içilir

* Havanda dayak yemek suretiyle toz haline getirilmiş olan bir akarsu kaşığı keten tohumu bir dere fincanı kaynar suyun içine katı lıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kere, sabah ve akşam edinmek üzere içilir

* Bir litre suyun içine iki avuç hünnap katılıp kaynatılması nın gerisinde süzülerek günde iki defa, sabahleyin ve akşam almak üzere içilir

* Bir tatlı kaşığı toz zencefilini içine bir çay kaşığı bal ve yarım nehir kaşığından azıcık daha eksik tuz bir kürdan yardımıyla karıştırılıp yutulur

* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı karabaş otu katılıp demlenmesinin arkasında süzülüp, süzme bal ile tatlandırıla rak günde iki kere, sabah ve akşam olma üzere birer akarsu fincanı içilir

* Bir miktar şalgam mikserden geçirildikten sonra bir tül bent yardımıyla suyu sıkılıp elde edilen bir su bardağı turp su yuna bir çorba kaşığı süzme bal ek edilip günde iki kere, sa bah ve akşam almak üzere birer çorba kaşığı içilir

* Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış pazı katılıp kaynatılmasının peşinde süzülerek günde iki kere, sabahtan ve ak şam edinmek üzerebirer dere fincanı içilir

* Bir duble viski (3 el) ile bir kahve fincanı sıcak limon su yu karıştırılıp günde iki kez akşam yemeklerinden sonra ve ya tarken birer duble içilir *
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt