Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Öğretmenler Günü İçin Tiyatro

Öğretmenler Günü İçin Tiyatro

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Öğretmenler Günü Tiyatrosu

Öğretmenler Günü İçin Tiyatro Örneği

ÖĞRETMENLER GÜNÜ İÇİN TİYATRO

(Sınıf ortamı, hoca ayakta duruyor Yüzü sınıfa dönük Çocuklar sıralarında oturuyorlar Defter ve kitapları açık Yalnızca iki öğrencinin yanı anlamsız öğretmenin ağzından çıkacak bir söz bekler gibi heyecanlıdırlar Ara Sıra kendi arasında fısıldanmalar oluyor Beklemekten en ince ayrıntısına kadar sıkılan öğrenciler kendi aralarındaki konuşmaları artırıyorlar)

AHMETyanındaki arkadaşını omzundan ittirerek)Ne kokutuyon len burayı!
RIZA(ne vuruyon len! Ben yapmadım diyom sana!(öğretmene dönerek) örtmenim, Ahmet bana vuruyo
ÖĞRETMEN: böyle davranman dürüst değil Ahmet, insan arkadaşına vurur mu?
AHMET(ayağa kalkar): Fakat örtmenim, bubasının tüpçü dükkanı gibi kokuttu burayı Kokarca
HOCA: Böyle şeyler sınıfta konuşulmaz Yaptığın fazla ayıp(o sırada kapı çalınır ve kapı hafifçe aralanır önce bir horoz kafası ardındaki onu elinde tutan pak giyimli bir çocuk girer(Çocuklar gülüşür)
KASIM(Gülüşmelere aldırış etmeden horozu öğretmene uzatır)Örtmenim bunu bubam göderdi,afiyetle yisin dedi(sınıfa dönerek biraz hava atar gibi) Bubam bu köyün ağası olur da
ÖĞRETMEN: Ne yapıyorsun oğlum onu derhal dışarı da bırak öyle gel
KASIM: Heç olur mu örtmenim ağalık bırakılır mı?
HOCA: Oğlum horozu diyorum
KASIM: O da ağalık gibi örtmenim bırakınca o da kaçar(kucağında horozla geçer oturur)(kapı çalınır, içeri üstü başı perişan bir çocuk girer ağlamaklıdır)
HOCA: Seni bu denli üzen durum nedir oğlum, neye ağlıyorsun?
MUZAFFER: Örtmenim bubam beni okula yollamak istemiyor da Çoban olcaksın len okuyunca seni kaymakam mı yapacaklar diyor, davardan kaçtım da geldim, onun için ağlıyom örtmenim
ÖĞRETMEN: Inleme oğlum babanla ben konuşacağım, okuluna devam edeceksin cilalı mı? Şu Anda geç yerine otur(Muzaffer sırasına oturur ağlamaya devam eder Öğretmen cebinden mendilini çıkarıp Muzafferin gözyaşlarını ve akıcı burnunu siler( Işıklar söner)

İKİNCİ BÖLÜM
Hastane odası, ihtiyar bir hasta kolunda serum yatıyor başucunda bir hemşire hasta için iğne hazırlıyor Eksik sonradan doktor girer
HEKIM: Bakalım hastamız bugün nasılmış(hastayı muayene ederken)Hocam durumunuz her gün birazcık daha iyiye gidiyor Böyle giderse bir haftaya değin taburcu ederiz inşallah
ÖĞRETMEN: teşekkür ederim hekim Bey Her şey için teşekkür ederim(bu arada hemşire iğneyi hazırlamıştır)
HEMŞİRE: Uzat amcacığım kolunu(hoca kolunu uzatır hemşire iğneyi yapmaya başlar Bütün bu sırada içeriye diğer bir hemşire telaşla girer)
2 HEMŞİRE: Hekim Bey, kasabamızın kaymakamı hastanemizi ziyaret ediyor Az daha sonra buraya da kazanç şimdi alt odadaki hastalarla sohbet ediyor(Kaymakam yanında iki kişi ile içeri girer)
KAYMAKAM: Herkese günaydın(hastaya dönerek) geçmiş olsun amcacığı(fazla şaşırmış bir şekilde) Öğretmenim siz ha(öğretmene içten ilerler eğilir ve öğretmenin elini öper)Beni tanımadınız mı öğretmenim ? Muzaffer Kavaklı köyünden öğrencin(anında bir sandalye çekerler, kaymakam öğretmenin yanına oturur)
ÖĞRETMENbirazcık doğrulmuştur) fazla değişmişsin oğlumtanıyamadım ihtiyarlık işte sen söyleyince hatırladım Hey gidi günler seslenmek kaymakam oldun çok güzel arkadaşların neler yapıyorlar haberleşiyor musunuz?
KAYMAKAM:bir iki kişi ile ancak görüşüyoruz öğretmenimHani Rıza vardı tüpçünün oğlu onunla görüşüyoruz hemen kasabada LPG istasyonu açmış işleri iyi anlayacağınızBir de Kasım vardı hani köy ağasının oğlu O da babalık mesleğini yapıyor köyde şimdi köyün ağası o
HOCAduygulanmış ) Her şey nasıl da değişiyor Vakit nasıl da şipşak geçiyor(tamamen duygulanmış gözlerinden yaşlar akmaktadır)
KAYMAKAMöğretmeninin ağladığını fak edince cebinden mendilini çıkarır) peki bu mendili de hatırladınız mı öğretmenim? Gözyaşımı sildiğiniz mendilben hiç unutmadım öğretmenimyanımdan hiç yetkisiz etmedim Ne süre yorulsam veya umutsuzluğa kapılsam bunu çıkarır ,sizi hatırlar ümidimi tazelerdimsağ olun öğretmenimmendili ile öğretmeninin göz yaşlarını siler *