Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öğretmen Atama Sonuçları

Öğretmen Atama Sonuçları
0
104

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
9 bin 820 hoca atandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 bin kadroya 9 bin 820 hoca atadı Öğretmen atamaları dolayısıyla MEB Başöğretmen Salonunda merasim düzenlendi Ödev sonuçlarını öğrenmek için tıklayın!

Törende konuşan Mili Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitim sistemine giren her öğretmenin bakanlık olarak ulaşmak istedikleri hedeflere bir adım daha yaklaşmaları sebebiyle amaç ve ağırlık taşıdığını vurguladı

Dünyanın büyük bir çabuk değiştiğini bildiren Çubukçu, bu süreçte data çağının kendine özgü koşullarının kritik düşünebilen, sorun çözmede öbür yaklaşımlar getirebilme becerisi kazanmış bireyler yetiştirilmesini gerekli kıldığını ifade etti

''Bu bireyleri yetiştirecek olanlar dün olduğu gibi bugün de gelecekte de öğretmenler olacaktır'' diyen Çubukçu, şöyle devam etti:

''Eğitim teknolojilerindeki hiç bir gelişme öğretmenlerin işlevini azaltmıyor aksine her birimiz içimizdeki 'bir şey' olma kapasitesini ortaya hariç tutmak ve için öğretmenlerin rehberliğine daha pozitif gereksinim duyuyoruz Fakat gereklilik duyduğumuz hoca altını çizerek söylemeliyim ancak kaliteli öğretmendir Öğretmenlerimiz, öğrencisinin ilerisinde olmalı, ona yol gösterebilmeli, danışmanlık ve kolaylaştırıcılık rolü oynamalı, bilginin baskı olduğu gerçeğini bin lahza olsun unutmayarak becerilerini bir öğrenci gibi geliştirmeli, daima niteliklerini artırma arayışı içinde olmalıdır Önümüzdeki süreçte daha çoğunlukla duyacağımız hayat boyu öğrenme alışkanlığını önce öğretmenlerimizin kazanması gerekiyor ancak, öğrencilerine, topluma iyi bir kılavuz ve rol model olsunlar''

Öğretmenlik mesleğinin geliştirilmesine ilişkin her hizmetin, her yardım ve yatırımın öteki alanlara yapılan yatırımlardan daha kayda değer, öncelikli ve kıymetli olduğunu söyleyen Çubukçu, bu çerçevede Bakanlığın yürüttüğü projeleri anlattı

Öğretmen atamalarına ilişkin her türlü işlemin artık elektronik ortamda yapıldığına dikkat çekici eden Çubukçu, bu çerçevede artık meslek takipçiliğinin ortadan kalktığını kaydetti

''KADRO İHTİYACI KARŞILANACAK''

MEB'e emrindeki resmi eğitim kurumlarında 542 bin 231'i kadrolu, 68 bin 647'si sözleşmeli toplam 610 bin 878 öğretmenin ödev yaptığını gösteren çubukçu, 2003 ve yılları aralarında 227 bin 702 hoca ataması yapıldığını anlattı Çubukçu, şöyle devam etti:

''Bakanlığımız hoca ihtiyacına yönelik olarak 2010 yılında da hoca atamalarına devam edecektir Bakanlığımızın 2010 yılı hoca ihtiyacının giderilmesine karşın çalışmaları sürmektedir 2010 Bütçe Kanunu'nun 22 maddesindeki yüzde 25 oranının yüzde 100'e çıkarılması için Maliye Bakanlığı nezdinde girişimler devam etmektedir Yeniden 22 maddedeki rezervden ayrılan kadrolar ile hoca ihtiyacının karşılanamaması durumunda Bakanlığın ek kadro kullanımını sağlayacak bir düzenlemenin Bütçe kanunu kapsamına alınması teklifinde bulunulacaktır Böylece 2010 yılı hoca ihtiyacının büyük oranda karşılanması planlanmaktadır''

Bakan Çubukçu, öğretmenlere de şöyle seslendi:

''Bugün yapılacak kadrolu öğretmen atamasıyla 2010 eğitimöğretim yılı faaliyetlerinin ders yılı ardına kadar etkin, verimli ve aralıksız şekilde yürütülmesi sağlanmış olacak Atama alacak kadrolu öğretmenlerimizden bu hassasiyetimizi bizimle paylaşarak, kendilerini bekleyen öğrencilere hizmet ermek üzere olası olan en kısa sürede görevlerine başlamalarını rica ediyorum Her birinizin öğretmenlik mesleğine ve ülkemizin yarınlarına hem kendinizi keza de öğrencilerinizi yenileyerek, yetiştirerek katkıda bulunacağınıza içten inanıyorum''

Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın da 10 bin kadro için 37 bin 228 kullanım yapıldığını, bunlardan 35 bin 175'inin başvurusunun onaylandığını bildirdi Yalçın, atanan öğretmenlerin yarından itibaren göreve başlayabileceklerini ifade etti

Konuşmaların arkasında Çubukçu, salonda yer alan hoca adaylarından ve öteki katılımcılardan birer numara söylemelerini seve seve oluşturulan 9 haneli açılış numarasıyla atamaları başlattı Bilgisayar kurası sonucunda 10 bin kadroya koşulları uygun olan 9 bin 820 öğretmen tercihlerine göre atandı Atamalar sırasında ekrandan atandıkları yerleri gören adaylar, birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaştı

sırası gelmişken, taban puanlar, okul öncesi öğretmenliğinde 70021, sınıf öğretmenliğinde 80766, Türkçe öğretmenliğinde 846, Müzik öğretmenliğinde 60294, Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinde 818 olarak gerçekleşti

öte yandan kendilerini ''Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'' olarak adlandıran bir grup Bakanlık binası önünde atamaları protesto etti Grup adına yapılan açıklamada, ''atamaların yetkisiz olduğu ileri sürülerek, kadrolu, güvenceli istihdam ve KPSS'nin kaldırılması'' istendi

*