Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

oğrenme teknikleri nelerdir

oğrenme teknikleri nelerdir
0
86

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Oğrenme yontemlerinin bilinmesi eğitim icin cok onemli bir gereksinimi sağlarCunku her oğrenme tekniği aynı etkinlikler kullanmaz Oğrenme yontemleri şunlardır;

1İşbirliğine dayalı oğrenme yontemi

2Yaratıcı drama ve rol oynama yontemi

3Probleme dayalı oğrenme yontemi

4Proje tabanlı oğrenme yontemi

1İşbirliğine dayalı oğrenme yontemi:
Ortaklığa dayalı oğrenme bicimidirHedefe ulaşmak icin tum bilgiler ,kaynaklar bir araya getirilirGrup icindeki kişilerin birbirleri ile etkileşimi ve paylaşımı onemlidir

2Yaratıcı drama ve rol oynama yontemi:
Temel kuralları onceden bilinen,lider tarafından yonlendirilen bir grup oyunu durGrup calışmasıdır,butun aşamalar oğrenciler tarafından yurutulur,dramada karar verme,etkili iletişim,sorumluluk alma becerileri gelişirEtkinlikler o an gelişir onceden hazırlanmazoğrencinin ne soylediği değil,neyi nasıl soylediği onem taşır

3Probleme dayalı oğrenme yontemi:
Uc temeli vardır,;onceki bilgilerin kullanılması ,gereksınım duyulan konuların belirlenmesi,bu konuların oğrenilmesi ve tartışılmasıBasit bir konu ya da senaryoyu problem şekline donuşturup kullanılabilirOnceki bilgiler paylaşılır,nelere ihtiyac var,neler yapılabilir tartışılır,calışmalar tolarlanır adım adım karara giderler

4Proje tabanlı oğrenme tekniği:
Oğrenmede analiz,sentez,değerlendirme basamaklarını sağlamayı amaclamaktadırProje ilişkisel oğrenmeyi sağlamak amacı ile bir tasarı geliştırmeyi sağlarBireysel ve kucuk grup calışmasına dayanarak ortaya sonut bir urun konması amaclanır,oğrenme sorumluluğu ve işbirliğini oğrenir