Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Öğrenci İşi Mercimek Çorbası

Öğrenci İşi Mercimek Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Öğrenci İşi Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

*Düdüklü Tencere
*Yarım çay bardağı yağ (ayçiçek zeytin margarin farketmez öğrenci evinde ne bulursan olur ;) )
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*1 adet orta boy soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet küçük boy patates
*1 adet havuç (İsteğe Bağlı)
*Rende
*8 su bardağı su
*İstediğiniz baharatlar demeyi çok isterdim ama öğrenci evinde hangi baharat elinize geçerse ( Nasıl Olsa Tuz, Pul Biber ve Karabiberden Başka Baharat Yoktur )
*1 Adet Makarna Süzgeci

Öğrenci İşi Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Soğanları ufak ufak doğruyoruz
2 su bardağı kırmızı mercimeğimizi yıkıyoruz
Düdüklü tencerimize yağımızı döküyoruz Biraz kızdıktan sonra yağımız soğanlarımızı kavuruyoruz
Soğanlarımız kavrulurken patatesimizi ve havucumuzu rendeliyoruz
Soğanlarımız kavrulduktan sonra bir kaşık salça atıp karıştırıyoruz
Daha sonra kavrulmuş soğanlarımızın içine mercimeğimizi ve rendelemiş olduğumuz patates ve havucumuzu atıp karıştırıyoruz
Az kavurduktan sonra üzerlerine 8 su bardağı suyumuzu ilave ediyor ve karıştırıyoruz ( Ölçek 1 su bardağı mercimeğe 4 su bardağı su )
Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz ve kapağı kapatıyoruz
Düdüklünün kapağını kapattıktan sonra düdüğün açık olmasına dikkat edelim
Düdük tıslamaya başlayınca yavaşça saplarından tutup göbek atar gibi bir kere sallıyoruz ve düdüğü kapatıyoruz
10 dakika tutuyoruz 5 dakika geçtikten sonra tekrar saplarından tutup göbek atar gibi sallıyoruz 5 dakika geçtikten sonra kapatıyoruz
Düdüğü açmayı bilmiyorsanız 10 dakika bekleyin 10 dakika sonra önce düdüğü açın tıslaması bitince kapağı açabilirsiniz
Makarna süzgecimizi başka bir tencerenin üstüne koyup süzgecin içine çorbamızı döküp döküp ezelim böylece posası gitmiş olacaktır
Çorba hazırdır
Afiyet olsun
Kuru nane atarsanız lokantalardaki gibi tadı oluyo haberiniz olsun
 
858,505Konular
982,721Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt