Öğrenci affı teklifi TBMM'de CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, 19801981 öğretim yılından itibaren, her ne sebeple olursa olsun üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere af getirilmesini öngören kanun teklifi verdi CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, 19801981 öğretim yılından itibaren, her ne sebeple olursa olsun üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere affetme getirilmesini öngören kanun teklifi verdi Özbolat'ın, TBMM Başkanlığına sunduğu Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, yükseköğretim kurumlarının hazırlık ve öteki bütün sınıflarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapan öğrencilerden 19801981 öğretim yılından itibaren, her ne sebeple olursa olsun ilişikleri indirimli öğrencilere, ilişiklerinin kesilmesine niçin olan bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve üç sınav hakkı verilmesini öngörülüyor Teklife tarafından, öğrenim süreleri dolduğu için okulla ilişiği kesilen öğrencilere, alamadıkları dersler için bir defaya bile bile edinmek üzere bir yıl devam etme ve sınav hakkı tanınacak Gerekçede ise daha önce çıkarılan kanunlarda affetme yılının 2000 tarihi ile sınırlandırıldığı, bu tarihten önce öğrenim görebilen ve eğitimleri yarım kalan öğrencilerin uğradığı haksızlığın giderilmesinin amaçlandığı belirtildi AA
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.