
Oduncu Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarın kg orta yağlı kıyma
- 5 adet yufka
- 1 baş kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı toz biber, kimyon ,tuz, karabiber
- 1 çay bardağı ince bulgur ıslatın
- 1 tatlı kaşığı salça
- 7 -8 adet yumurta (benimkiler küçüktü 8 kullandım)
- Yeteri kadar galeta unu
- Sıvı yağ
Oduncu Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce bulguru üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatın.
- Ardından kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ve tereyağ karışımında kavurun, çok rengi dönmeden kıymayıda ekleyin ikisini beraber kavurun.
- Ardından salçasını ve baharatları ekleyin ocaktan alın.
- Islattığınız bulguruda ekleyip karıştırın. İç harcınız hazır.
- 5 yumurtanın akını ve sarısını ayırın.
- 1 yufkayı serin arasına yumurta beyazı sürün.
- Üzerine diğer yufkayı kapatın ve 8 eşit parçaya ayırın, iç harcını ekleyin ve paçanga böreği gibi sarın.
- Ayırdığınız yumurta sarılarına 2 veya 3 yumurta daha kırıp çırpın.
- Böreklerinizi önce yumurtaya, ardından galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın .
- Sıcak sıcak servis edin .
- Soğuyunca pek güzel olmuyor ya yerken kızartın diğerlerini yada hepsini kızartıp sonra ısıtın hatta buzluğa atabilirsiniz çok olursa hazır börekler ani misafirlerimizin kurtarıcısı olabilir. Afiyet olsun.