Odun Ateşinde Göveçte Kuru Biberli Enfes Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük kuru soğan
- 4-5 adet kuru biber
- 4-5 diş sarımsak
- 2-3 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Biraz tuz
Odun Ateşinde Göveçte Kuru Biberli Enfes Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru fasulyeleri en az 3-4 saat önceden ıslatın.
- Şişen fasulyeleri ben 5-10 dk kadar haşlayarak ilk haşlama suyunu döküyorum ki bu da fasulyenin gazlı olmasına engel oluyor.
- Gövecimize zeytinyağını alarak içine soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın 2. 3 dk kavurun.
- Domateslerin kabuğunu soyup, küp küp doğrayarak karışıma atın.
- Üzerine tereyağını ekleyin.
- Daha sonra salçayı da ekleyin hepsi beraber biraz daha kavrulunca üzerine az haşlayıp suyunu süzdüğümüz kuru fasulyeyi ilave edin.
- Tuz ve kuru biberi de ekleyerek üzerine yeterince kaynamış su ilave ederek pişene dek kaynatın.
- Burada yemeğimiz odun ateşinde ağır ağır piştiğinden süre veremiyorum. Fakat odun ateşinde piştiği için kuru fasulyenin tadı lezzeti harika olacaktır. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.