elektronikci
FD Üye
Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo bal kabağı
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Tahin
Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağımızı temizleyip soyup 3 parmak genişliğinde doğrayıp geniş bir tencereye alıp dizelim ( boyunu isteğe göre daha büyük veya daha küçük de yapabilirsiniz )
- Üzerine şekeri bütün kabaklara gelecek şekilde dökelim ( çok tatlı sevenler şeker miktarını biraz daha artırabilir )
- Tencerenin kapağını kapatıp 3 veya 4 saat bekletelim suyunu bırakması için. Sonra ocağa alıp kaynamasını bekleyelim kaynağından sonra orta ateşte 30 dakika pişirelim.
- Ardından ocaktan alıp soğumasını bekleyelim. ( benim gibi sıcak sevenler hemen yiyebilir ???? )
- Tabağa alıp üzerine tahin ve cevizi döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Ocakta Kolay Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.