bilgisayarci
FD Üye

Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo tavuk kanat
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal sos
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri, kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
Ocakta Izgara Lezzetinde Soslu Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kanatları güzelce yıkayıp üzerlerine bıçakla iki çizik atıyoruz.
- Sonra sosunu hazırlıyoruz.
- Salça,süt,sıvı yağ ve baharatların hepsini ek ederek sosunu hazırlıyoruz.
- Sarımsağı rendeleyip sosa ek ediyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz tavukların üzerine sosu döküp çok uygun elimizle harmalıyoruz.
- Üzerini sitreç sinemayla kapatıp 2 saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Uygun bir tavaya üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ ek edip tavukları diziyoruz.
- Orta ateşte alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.Not illa ki benim üzere bir tava kullanmanız kural değil yapışmaz olan her tavada tavuklarınız pişirebilirsiniz.