Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ocak Üzerinde Tepsi Su Böreği

Ocak Üzerinde Tepsi Su Böreği
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ocak-uzerinde-tepsi-su-boregi-8.jpg

Ocak Üzerinde Tepsi Su Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 10 yumurta
  • 10 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kilo çökelik
  • 250 grm yağlı peynir
  • 1 demek maydanoz

Ocak Üzerinde Tepsi Su Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Yumurtaları tek tek kırıp yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Daha sonra 1 su bardağı suyu da içine döküyoruz.
  3. 1 yemek kaşığı tuzu içene koyduktan sonra elimizle çırpıyoruz.
  4. Denetimi bir formda unu döküyoruz ,elimize yapışmayan bir hamur elde ediyoruz .
  5. 20 dk dinlendikten sonra 10 adet beze yapıyoruz tekrar 15 dk bir nemli bir örtünün altında dinlendiriyoruz.
  6. Dinlendikten sonra tek tek acıyoruz yapacağımız tepsi büyüklüğünde açmalıyız.
  7. Benim tepsim büyük olduğunu için ben büyük açtım.
  8. Tepsimi bir hoş yağladım sonra açtığım bezelerden bir adedini üzerine koydum hiç kesmeden kırışık bir formda.
  9. Bir taraftan haşlayacağım bezeler için bir kazanda tuzlu su kaynatıyoruz.
  10. Daha sonra bir kabada soğuk su koyuyoruz.
  11. Bir tanede delikli süzgeci aykırı çevirip sudan çıkardığımız bezeleri üzerinde süzdürüyoruz.
  12. Açtığımız bezeleri masaya koyup 4 adeti yeniden 4 kesime bölüyoruz.
  13. Ocağın üzerine kaynayan tuzlu suyun içine tek tek koyup haşlıyoruz kaynayan tuzlu sudan çıkardığımız bezeyi evvel soğuk suya daha sonra delikli süzgeçte tek tek süzdürüp tepsimize diziyoruz tabi her kata tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp yağlıyoruz.
  14. 4 adet kesip her katı yağlayıp bitirince çökelik peynir maydanozu karıştırıp 4 katın üzerine döküyoruz.
  15. Daha sonra tekrar 4 bezi alıp 4 bölüp tek tek haşlayıp her katı yeniden yağlayıp tepsiye düzüyoruz elimizde son kalan bezeyi kesmeden tepsinin en üstüne kırışık bir halde koyup ocağımızın altını acıyoruz.
  16. Ben bütün hepsini yaktım daha sonra ağır ağır çevire çevire pişirdim ortada bir denetim etmeyi altını unutmayın bir bıçak yardımı ile baka bilirsiniz kıyılardan.
  17. Daha sonra tepsimin tıpkı büyüklüğünde öteki tepsimi yağlayıp aykırı çevirip tıpkı formül ile ocakta pişirelim iki yüzü de pişince ocaktan alalım.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt