

Günlük beslenme durumunuzu denetim altında tutabilmek için etiket okumayı alışkanlık haline getirin. Tükettiğiniz yiyeceklerin içerdiği besin öğeleri hakkında haber sahibi olmanız, hem bilinçli alışveriş yapmanızı sağlayacak hem de eserler arası karşılaştırma yapma imkanı sunarak sizi daha sağlıklı seçimlere yönlendirecektir.
Yemeklerinizi ardınızdan birisi koşturuyormuşçasına yemekten vazgeçin. 20 dakikadan evvel sofradan kalkmayın ve ayak üstü atıştırmalardan kaçının. Bunun için yemekleri küçük lokmalara bölün ve çok çiğneyin. Böylece daha çabuk doyacaksınız, yani sofradan tok kalkacaksınız. Yiyeceklerin sindirim serüveninin ağızda başlaması için âlâ çiğnediğinizden emin olduktan sonra lokmaları midenize gönderin.
Tabağınızı sevdiklerinizle paylaşın. Farz olarak o tabağı bitirmemiş olacak ve almış olduğunuz kaloriyi yarı yarıya düşüreceksiniz.
Asansör, taksi ve otomobilinizden uzak durun. Yürüyebileceğiniz aralara araç kullanmadan ulaşım sağlayın. Merdiven kullanın. Günde 10.000 adım atmaya çaba gösterin.
Çorbalarda pirinç yanına bulgur, un noktasına mercimek kullanmayı tercih edin. Bu halde yalın karbonhidrattan kaçınmış, proteinden güçlü beslenmiş olacaksınız.
Salatalarınıza haşlanmış kuru baklagil ekleyin. Dolma ve sarmalarda pirinç ve bulguru karıştırarak ve kıyma- et yoğunluğunu arttırarak iç hazırlayın. Kuru baklagillerin protein kıymetini yükseltmek için et, yoğurt, peynir üzere hayvansal kaynaklarla birlikte tüketin.
Zerzevat yemeği yaparken, 1 kg zerzevata 2 yemek kaşığı likit yağ ekleyin. Etli zerzevat yemeklerine ise yağ ek edilmesine gerek yoktur. Bu formda tükettiğiniz yiyeceklerin yağ nispetini azaltmış olacaksınız.
Yemeklere lezzet vermek için yağ ve soslar bölgesine baharatlar kullanın sosları ve çorbaları hazırlarken krema bölgesine yağsız süt tercih edin.
Keklerde ve kurabiyelerde şeker mahalline kuru meyve ve pekmez kullanın.
Patatesi kızartmak tarafına baharatlarla zenginleştirerek fırına verin. Yağsız pişirme için yağlı kağıt kullanın.
Haftada 3 gün balık, 2 gün tavuk, 2 gün al et tüketin.
Et ve tavuktan daha düşük kaloriye sahip olan mantarı sote halinde kullanabilirsiniz.
Tarçına hayatınızda daha çok mekan verin. Gün içinde tüketmiş olduğunuz meyve ve bitki çaylarınıza ek edin. Böylelikle tarçın şeker gereksiniminizi azaltarak kan şeker istikrarınızı korumuş olacaktır.
Bir tam yumurta ve bir yumurtanın beyazını sebzelerle kullanıp çok şık omletler yapabilirsiniz.
Uykunuzu alın. Tertipli uyku, hızlanan bir metabolizma demektir.
Sıfır kalorili içecekler, kalori olarak bir şey söz etmeseler de vücutta su tutulmasına neden olur, vakit içerisinde yüksek dozlarda alınan aspartam tatlı isteğine yol açar. Bunlar alanına taze limonata, ayran, soğuk meyve çaylarını tercih edin.
Alkol tüketiminizi sınırlayın. Mayalanmış alkoller noktasına fermente alkol tercih edin ve maksimum haftada 2 gün ile sınırlayın.
Küçük tabaklar kullanın böylelikle dolu bir tabak yemenin niyeti ruhsal olarak sizi doyuracaktır.
Seçtiğiniz yiyecekleri başınızda büyütmeyin. Ara sıra birkaç lokma almak sizi tatmin edecek ve yiyeceğe karşı oluşan o büyü kaybolacaktır.
Giymeyi hayal ettiğiniz kıyafet devamlı gözünüzün önünde olsun. Kararlı kalmanıza ve amaca koşar adımlarla ulaşmanıza yardımcı olacaktır.