Malum bayram Kurban Bayramı, ette leziz olunca tadından yenmiyor Lakin bayramda yoğun ve bilinçsiz bir şekilde tüketilen et sıhhat sorunlarına neden oluyor Uzman Beslenme Uzmanı Nazlı Acar, obezite ameliyatı geçirenlerin sağlığından olmadan eti nasıl tüketmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi: id Gad300250VEFAT KATILIĞI GEÇİNCE TÜKETİLMELİ“Kurban bayramında muhtemel dispepsi şikayetleri için kesik hayvanın eti hemen tüketilmemelidir Geleneksel olarak kurban eti kesildikten sonradan anında kavurtulup Sabahtan kahvaltısında veya en geç öğle yemeğinde yerini bulur Bu geleneksel dilekçe gerçekte yanlıştır Hayvan kesildikten sonradan et bir süre dinlendirilmeli, ölüm katılığı geçtikten sonradan tüketilmelidir Anında tüketilen etin sindirilmesi zorlama olur ETİ 24 SAAT BEKLETİNBayram tatilinizi sindirim güçlüğü, uykusuzluk şikayetleriyle geçirmemeniz için kurban etinizi en erken 24 saat sonra tüketmelisiniz Etinizi tüketirken hayvanın iç yağları ile kavurma işlemi yerine sebzelerle veya domatesin bol olduğu bu ayda domates ile sotelenerek tercih edebilirsiniz Peki kurban bayramında her öğünde et tüketebilir miyiz?ET YERİNE OLAĞAN TÜRK KAHVALTISI Obezite ameliyatı sonrasında her zaman belirttiğimiz ‘ilk lokma protein, son lokma protein’ ilkesine alt kalarak her öğününüzde proteinlere yer vermeniz yerinde olacaktır Ama sabah kahvaltısında etin seçim edilmesi sindirimin uzun sürmesi açısından biraz keyifsiz olabilmektedir O nedenle kahvaltınızı olağan Türk kahvaltısı gibi (peynir, zeytin, tam tahıllı ekmek, söğüş…) tercih etmeniz sizin için iyi bir alternatif olacaktır ÖĞLE VE AKŞAM SOTELEYEREK TÜKETİNÖğle ve akşam yemeklerinizde belli başlı yemek olarak etinizi soteleyerek tüketebilirsiniz Et sotenizi bol yeşil salata ile daha nefis ve daha lifli ülkü getirebilirsiniz ÇAYI 40 DAKİKA DAHA SONRA İÇİNEt ürünleri önemli mineraller içermektedir Özelikle kırmızı etin demir içeriği siz obezite cerrahisi hastaları için oldukça kıymetlidir Minerallerin emilimini azaltmamak ve katıdeğişken ayrımını göz önünde bulundurarak öğle ve akşam yemeğinizden sonradan hemen çay içmemeli, mümkünse 40 dakika daha sonra içmelisinizSAĞLIK SORUNU OLANLAR BİR ÖĞÜN ET YEMELİKalp hastaları, yüksek tansiyonu ve yüksek kolestrolü olan hastaların et porsiyonlarına dikkat etmeleri son derece önemlidir Günde sadece bir öğünde (bilhassa öğle öğününde) etli bir mönü tercih etmeleri ve tercihen de sağlıklı pişirme teknikleri ile yapılmış eti tüketiyor olmaları muhtemel sağlık problemleri riskini azaltacaktırArpacık soğanlı kavurma tarifiimg id embimgzatxvySos8bmsrc obeziteameliyatiolanlarkurbanetininasilyemeli5c43bb05c4c21gif
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.