Nutellalı Baklava Tarifi İcin Malzemeler
*500 gr baklavalık yufka
*Nutella
*Toz antep fıstığı
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Folyo
Şerbeti icin;
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Nutellalı Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Kucuk bir tencerede tereyağı etmeye başlıyoruz daha sonra sıvı yağı uzerine ekleyip bir tepsiye serdiğimiz baklava yufkaları ne tek tek aralarına fırca yardımıyla yağlarını surup ust uste katılıyoruz
*Yufkalar bittikten sonra kare şekilde olacak şekilde kesiyoruz
*Kestikten sonra aralarına folyo yerleştirip folyo yerleştirmeniz de ki amacta yapışmaması daha sonra 180 derecelik fırında uzerleri iyice pembeleşinceye kadar pişmeye bırakıyoruz
*Onlar pişerken de bir su bardağı şeker 1 su bardağı suyumuzu şerbet olarak hazırlıyoruz
*Pişme tamamlandıktan sonra folyoları arasından cıkarıp sıkma torbasına doktuğumuz nutellayı cıkıyoruz
*Sonra şerbetini ilave edip Antep fıstığı ile uzerine susluyoruz
*500 gr baklavalık yufka
*Nutella
*Toz antep fıstığı
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Folyo
Şerbeti icin;
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Nutellalı Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Kucuk bir tencerede tereyağı etmeye başlıyoruz daha sonra sıvı yağı uzerine ekleyip bir tepsiye serdiğimiz baklava yufkaları ne tek tek aralarına fırca yardımıyla yağlarını surup ust uste katılıyoruz
*Yufkalar bittikten sonra kare şekilde olacak şekilde kesiyoruz
*Kestikten sonra aralarına folyo yerleştirip folyo yerleştirmeniz de ki amacta yapışmaması daha sonra 180 derecelik fırında uzerleri iyice pembeleşinceye kadar pişmeye bırakıyoruz
*Onlar pişerken de bir su bardağı şeker 1 su bardağı suyumuzu şerbet olarak hazırlıyoruz
*Pişme tamamlandıktan sonra folyoları arasından cıkarıp sıkma torbasına doktuğumuz nutellayı cıkıyoruz
*Sonra şerbetini ilave edip Antep fıstığı ile uzerine susluyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.