Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

NUH Suresinin anlamı ve Türkçe meali

NUH Suresinin anlamı ve Türkçe meali
0
99

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
NUH Suresinin anlamı ve Türkçe meali nuh suresinin anlamı nuh suresi meali suresi anlamı ve hakkında bilgi NÛH Mekke'de nâzil olmuştur; 28 (yirmisekiz) âyettir Hz Nuh'un ilâhî elçi olarak gönderilişi ve mücadeleleri anlatıldığından sûre bu ismi almıştır Verdana, Arial, Helvetica, sansserifRahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla Verdana, Arial, Helvetica, sansserif1 Kendilerine yakıcı bir cefa gelmeden önce kavmini uyar, diye Nuh'u kendi kavmine gönderdik Verdana, Arial, Helvetica, sansserif2Ey kavmim dedi,ben sizin için açık bir uyarıcıyım Verdana, Arial, Helvetica, sansserif3 Allah'a kulluk edin; O'na aleyhinde gelmekten sakının ve bana itaat edin Verdana, Arial, Helvetica, sansserif4 Oysa Allah bir kısım günahlarınızı bağışlasın ve sizi belirli bir vâdeye değin tehir etsin (muahaze etmeden yaşatsın)Bilinmeli ki Allah'ın ödev ettiği vâde gelince, artık o ertelenmez Keşke bilseydiniz! Verdana, Arial, Helvetica, sansserif5 (Daha Sonra Nuh Rabbim! dedi, açık konuşmak gerekirse ben kavmimi gece gündüz (imana) ziyafet ettim; Verdana, Arial, Helvetica, sansserif6 Lakin benim davetim, ama kaçmalarını arttırdı Verdana, Arial, Helvetica, sansserif7 Doğrusu de, (imana gelmeleri ve bu nedenle) günahlarını bağışlaman için onları ne süre davet ettiysem, parmaklarını kulaklarına tıkadılar, (beni görmemek için) elbiselerine büründüler, but dirediler, kibirlendikçe kibirlendiler Verdana, Arial, Helvetica, sansserif8 Sonradan, ben kendilerine haykırarak davette bulundum Verdana, Arial, Helvetica, sansserif9 Sonra, onlarla ayrıca açıktan açığa keza de gizlice konuştum Verdana, Arial, Helvetica, sansserif10 Dedim ki : Rabbinizden mağfiret dileyin; çünkü O fazla bağışlayıcıdır Verdana, Arial, Helvetica, sansserif11 (Mağfiret dileyin ki,) üzerinize gökten bol bol yağmur indirsin, Verdana, Arial, Helvetica, sansserif12 Mallarınızı ve oğullarınızı çoğaltsın, size bahçeler ihsan etsin, sizin için ırmaklar akıtsın Verdana, Arial, Helvetica, sansserif13 Size ne oluyor ancak, Allah'a büyüklüğü yakıştıramıyorsunuz? Verdana, Arial, Helvetica, sansserif14 Ancak, sizi türlü merhalelerden geçirerek O yaratmıştır Verdana, Arial, Helvetica, sansserif15 Görmediniz mi, Allah yedi göğü birbiriyle ahenktar olarak nasıl yaratmış! Verdana, Arial, Helvetica, sansserif16 Onların içinde ayı bir nûr kılmış, güneşi de bir çerağ yapmıştır Verdana, Arial, Helvetica, sansserif17 Allah, sizi de yerden ot (bitirir) gibi bitirmiştir Verdana, Arial, Helvetica, sansserif18 Daha Sonra sizi tekrar oraya döndürecek ve sizi baştan çıkaracaktır Verdana, Arial, Helvetica, sansserif19 Allah,yeryüzünü sizin için bir sergi yapmıştır Verdana, Arial, Helvetica, sansserif20 Ancak, onda geniş yollar edinip dolaşabilesiniz(diye) Verdana, Arial, Helvetica, sansserif21 (Öğütlerinin menfaat vermemesi üzerine) Nuh: Rabbim! dedi, doğrusu bunlar bana aleyhinde geldiler de, malı ve çocuğu kendi ziyanını arttırmaktan başka işe yaramayan kimseye uydular Verdana, Arial, Helvetica, sansserif22 Bunlar da, büyük hileler, büyük desiseler kurdular! Verdana, Arial, Helvetica, sansserif23 Ve dediler oysa: Sakın ilâhlarınızı bırakmayın; hele Ved'den, Suvâ'dan, Yeğûs'tan, Ye'ûk'tan ve Nesr'den katiyen vazgeçmeyin! Verdana, Arial, Helvetica, sansserif24 (Bu Nedenle) onlar gerçekten birçoklarını saptırdılar (Rabbim!) Sen de bu zalimlerin ancak şaşkınlıklarını arttır! Verdana, Arial, Helvetica, sansserif25 Bunlar, günahları yüzünden suda boğuldular, arkasında da ateşe sokuldular ve o süre Allah'a karşı yardımcılar da bulamadılar Verdana, Arial, Helvetica, sansserif26 Nuh: Rabbim! dedi, yeryüzünde kâfirlerden hiç kimseyi bırakma! Verdana, Arial, Helvetica, sansserif27 Çünkü sen onları bırakırsan kullarını saptırırlar; yalnız ahlâksız, nankör (ırk) doğururlar (yetiştirirler) Verdana, Arial, Helvetica, sansserif28 Rabbim! Beni, asılbabamı, iman etmiş olarak evime girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla, zalimlerin de fakat helâkini arttır  

858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt