Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nüfus sayımı neden yapılır kısaca

Nüfus sayımı neden yapılır kısaca
0
126

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Nüfus sayımı neden yapılır

Nüfus sayımı, ev, meslek, eğitim düzeyi, çocuk sayısı gibi alanları kapsayan özellikleriyle ülke nüfusunun nicel ve nitel durumunu saptamak nedeniyle belirtilmiş aralıklarla yapılan sayıma denir

Hakiki anlamda modern nüfus sayımı 17 yüzyılda geliştirilmiştirNüfus sayımı nedenyapılır aşağıdaki maddeleri inceleyiniz;

Nüfus Sayımı Niçin Yapılır?

Erkekbayan nüfusu belirlemek
Kırsalkentsel nüfusu saptamak
Nüfus ikâmetgâh yerlerine göre dağılımını devretmek
Okumayazma oranını tahsis etmek
Eğitim durumunu devretmek
Nüfusu saptamak
Nüfusun yaşlara tarafından dağılımını vermek gibi amaçlarla yapılır *

Similar threads

nüfus sayımının yapılma amaçları nelerdir Nüfus sayımlarındaki amaçlar şunlardır: Erkekbayan nüfusu vermek Kırsalşehirsel nüfusu saptamak Nüfus mesken yerlerine göre dağılımını atamak Okumayazma oranını devretmek Eğitim durumunu belirlemek Nüfusu tahsis etmek Nüfusun yaşlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
300
Nüfus sayımı neden yapılır? Nüfus sayımı nüfusun sayısını saptamak için yapılmaktadır hem nüfusun özelliklerini ortaya çıkarmaktadırNüfus sayımının amacı nedir diye soracak olursanız işte açıklaması ; Sayımın başvuru tarihinde sınırlarımız içinde bulunan nüfusun büyüklüğünü, idarî bölünüşe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Nufus sayımı neden yapılır Nufus sayımı, ev, meslek, eğitim duzeyi, cocuk sayısı gibi alanları kapsayan ozellikleriyle ulke nufusunun nicel ve nitel durumunu belirlemek amacıyla belirli aralıklarla yapılan sayıma denir Gercek anlamda cağdaş nufus sayımı 17 yuzyılda geliştirilmiştirNufus...
Cevaplar
0
Görüntüleme
216
Nüfus Dağılışını Etkileyen Etmenler,Türkiyede Nüfus Dağılımı,Türkiyede Nüfus Sayımı Yapılmasının Nedenleri Türkiye ’de birincil nüfus sayımı 1927 yılında yapılmıştır İkincisi 1935 yılında, daha sonra her 5 yılda bir nüfus sayımları yapılmıştır 1990 dan daha sonra alınan kararla her 10 yılda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Nüfus sayımı nedir nasıl yapılır ? Nüfus, sınırları emin bir alanda yaşayan insan sayısı olarak tanımlansa da nüfusun nitelikleri son yıllarda miktarının önüne geçmiştir Ülkelerin sahip olduğu nüfusun miktarı, yaş yapısı, eğitim durumu, nüfus hareketleri ve nüfus artma hızı gibi özeliklerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
858,505Konular
982,666Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt