bilgisayarci
FD Üye

Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 3 bardak pirinç
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 paket tavuk bulyon
- 1 yemek kaşığı margarin, sıvı yağ, tuz
Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencereye yağlarımızı koyuyoruz ve ocakta kısık ateşte erimeye bırakıyoruz.
- Bu arada pirinçlerimizi yıkıyoruz ve biraz sularını akıtıyoruz.
- Eriyen yağın üzerine suyu akıtılan pirincimizi ekleyip 5 dakika ara ara karıştırarak kavuruyoruz. Kokusu çıkana kadar da diyebiliriz.
- Pirincimiz kavrulurken çay bardağının içine bulyonu koyup sıcak suyla açıyoruz ve tencereye koyuyoruz ardından nohut, tuz ve sıcak suda koyup bir iki karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve 10 dakika özellikle açmadan pişiriyoruz.
- 10 dakikanın ardından pişmesine bakıyoruz ve gerekliyse biraz daha pişiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
- Tencerenin üzerini kağıt havluyla kapatıp biraz demlendiriyoruz. Sıcacık servis edelim. Afiyet olsun