iltasyazilim
FD Üye
Nohutlu Patatesli Yeşil Mercimek Yemeği (Kendi Tarifim) İçin Malzemeler
*100 gr Kıyma
*1 ortaboy soğan
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*2 tane tavuk bulyon
*1 su bardağı yeşil mercimek
*2 tane orta boy patates
*Yarım su bardağı haşlanmış nohut
*2 tane domatesin rendesi (ben yazdan yaptığım domatesli biberli konserveden 5 kaşık kullandım)
*Pul biber
*Tuz
*Su
Nohutlu Patatesli Yeşil Mercimek Yemeği (Kendi Tarifim) Yapılışı İlk olarak tenceremize soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz Soğanlar pembeleşince kıymamızı katıyoruz Kıyma kavrulduktan sonra da salçamızı katıyoruz Patatesleri ekleyip biraz çevirip daha sonra yıkanmış yeşil mercimeğimizi ekleyip suyunu, bulyonunu, domates rendesini, tuzunu ve pul biberini de katıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Mercimek ve patatesler biraz yumuşayınca haşlanmış nohutumuzu da ilave edip yemeğimizin pişmesini bekliyoruz Afiyet olsun
*100 gr Kıyma
*1 ortaboy soğan
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*2 tane tavuk bulyon
*1 su bardağı yeşil mercimek
*2 tane orta boy patates
*Yarım su bardağı haşlanmış nohut
*2 tane domatesin rendesi (ben yazdan yaptığım domatesli biberli konserveden 5 kaşık kullandım)
*Pul biber
*Tuz
*Su
Nohutlu Patatesli Yeşil Mercimek Yemeği (Kendi Tarifim) Yapılışı İlk olarak tenceremize soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz Soğanlar pembeleşince kıymamızı katıyoruz Kıyma kavrulduktan sonra da salçamızı katıyoruz Patatesleri ekleyip biraz çevirip daha sonra yıkanmış yeşil mercimeğimizi ekleyip suyunu, bulyonunu, domates rendesini, tuzunu ve pul biberini de katıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Mercimek ve patatesler biraz yumuşayınca haşlanmış nohutumuzu da ilave edip yemeğimizin pişmesini bekliyoruz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.