elektronikci
FD Üye

Nohutlu Patatesli Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 200 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 2 su bardağı nohut
- 4 adet patates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çimdik nane
- Tuz
- İsteğe bağlı baharat
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 et bulyon
- 1 su bardağı sıcak su (Salça ve bulyon için)
Nohutlu Patatesli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel nohut haşlanır.
- Kaba 1 soğan küçük formda rendelenir.
- Üzerine kıyma, yoğurt, tuz ve bulgur eklenerek güzelce yoğrulur ve köfte topları hazırlanarak 30 dakika buzdolabında tutulur.
- Tencerenin ağzına kadar su kaynatılır ve köfteler içine bırakılarak 1 saat pişirilir.
- 1 saat sonra bir tencereye 1 soğan rendelenir ve tereyağda 5 dakika kavrulduktan sonra köfte olan tencereye eklenerek daha 5 dakika birlikte pişirilir.
- Üzerine 6 yere böldüğümüz patates ve suyundan temizlenmiş nohut eklenerek 40 dakika pişirilir.
- Köfte hazır olmaya az kala bir kabda salça, tuz ve bulyon sıcak suda eritilerek üzerine eklenir. 10 dakika daha pişirilerek altı kapatılır.