bilgisayarci
FD Üye

Nohutlu Misket Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6-7 su bardağı sıcak su ve ya et suyu
- 250 gram kıyma
- 1 adet küçük uzunluk rendelenmiş soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu galeta unu
- Kimyon
- Toz biber
- Tuz
- Karabiber
- En son içine koymak için 1 yemek kaşığı daha tereyağı.
Nohutlu Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yemeğimizin köftesini hazırlıyoruz. Köftesi için verilen gereçleri karıştırıp yoğuruyoruz. Misket büyüklüğünde modüller koparıp hafif un serptiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Tencereye bir yemek kaşığı ile birlikte ince doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Akabinde salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra nohutları ek ediyoruz. Bir kaç dakika da bu halde kavurup sıcak suyu ek ediyoruz.
- Tuzunu da atıp kaynamaya başlayınca köfteleri ekliyoruz. Köfteler pişip yemeğimiz kıvam alınca son olarak içerisine bir yemek kaşığı kadar daha tereyağı ekliyoruz. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.