Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nohutlu Mantılı Çorba

Nohutlu Mantılı Çorba

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
nohutlu-mantili-corba.jpg

Nohutlu Mantılı Çorba Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase çiğ mantı
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 baş sarımsak
  • 1 tane et bulyon
  • Kuru nane
  • 1 tane kuru kırmızı biber
  • 6 su bardağı sıcak su

Nohutlu Mantılı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğan ve sarımsağı doğrayıp yağda kavuruyoruz. Salçamızı bir kenarda sulandırıp, soğanların üstüne ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  2. Et bulyonu rendeleyerek kavrulan salçaya ekliyoruz ve haşlanmış nohutları ekleyerek kavurmaya başlıyoruz.
  3. Nohutlar kavrulduktan sonra 6 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz (Et suyu olursa daha uygun olur) suyumuz kaynadıktan sonra mantılarımızı ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  4. Mantıların piştiğini denetim ettikten sonra kuru nane ve kırmızı kuru biberi ekleyerek karıştırıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun :).
Nohutlu Mantılı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt