iltasyazilim
FD Üye
Nohutlu Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kısırlık bulgur
*1 adet kuru soğan(küçük yemeklik doğranacak )
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 adet salatalık (küçük doğranacak)
*2 adet taze soğan ve sarımsak (küçük doğranacak )
*1 tutam ince kıyım dereotu maydanoz taze nane
*1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
*2 adet yeşil biber(küçük doğranacak )
*1 adet domates(küçük doğranacak )
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 yemek kaşığı narekksisi ve sumak ve limon suyu
*2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz ,karabiber, pubiber ,kekik,kimyon, tatlı toz biber ,kuru nane
*2 su bardağı su (bulgur için )
Nohutlu Kısır Tarifi Yapılışı Tencereye suyu koyun kaynatın bulguru içine dökün tencerenin kapağını kapatın, bulgurun kabarmasını bekleyin, sonra derin bir kaba alın soğanı yağ ve tuz ile bir tavada iki üç dk kavurun bulgurun üzerine dökün salçaları ekleyin karıştırın, diğer doğranmış bütün malzemeleri ve tuz baharatları katın karıştırın ,sonra nohutu da ekleyip tekrar bir karıştırın, bir küçük kasede yağı ,limon suyu ,sumak, nar ekşisi karıştırıp, üzerine gezdirerek dökün hafifçe karıştırın,*arzuya göre ben yanına taze asma yaprağı haşladım marulla da tüketilebilir ,afiyet olsun
*1 su bardağı kısırlık bulgur
*1 adet kuru soğan(küçük yemeklik doğranacak )
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*1 adet salatalık (küçük doğranacak)
*2 adet taze soğan ve sarımsak (küçük doğranacak )
*1 tutam ince kıyım dereotu maydanoz taze nane
*1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
*2 adet yeşil biber(küçük doğranacak )
*1 adet domates(küçük doğranacak )
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 yemek kaşığı narekksisi ve sumak ve limon suyu
*2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz ,karabiber, pubiber ,kekik,kimyon, tatlı toz biber ,kuru nane
*2 su bardağı su (bulgur için )
Nohutlu Kısır Tarifi Yapılışı Tencereye suyu koyun kaynatın bulguru içine dökün tencerenin kapağını kapatın, bulgurun kabarmasını bekleyin, sonra derin bir kaba alın soğanı yağ ve tuz ile bir tavada iki üç dk kavurun bulgurun üzerine dökün salçaları ekleyin karıştırın, diğer doğranmış bütün malzemeleri ve tuz baharatları katın karıştırın ,sonra nohutu da ekleyip tekrar bir karıştırın, bir küçük kasede yağı ,limon suyu ,sumak, nar ekşisi karıştırıp, üzerine gezdirerek dökün hafifçe karıştırın,*arzuya göre ben yanına taze asma yaprağı haşladım marulla da tüketilebilir ,afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.