teknolojiuzmani
FD Üye

Nohutlu Bulgurlu Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 125 gram dana kıyma
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 tutam ince kıyım maydanoz
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 Türk kahve orta kalınlıkta bulgur (midyat cinsi bulgur)
- 1 Türk kahve fincanı ince dövülmüş ceviz
- Yarım çay kaşığı karabiber,tuz,toz tatlı biber
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 Türk kahve fincanı ılık su
- 1 küçük kase galeta unu
Nohutlu Bulgurlu Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya yağları koyalım ,kıymayı koyalım kavuralım .
- Sonra küçük yemeklik doğranmış soğanı ekleyelim karıştıralım .
- Tuz, baharatları serpelim ,soğuması için bir kenara bırakalım.
- Bulgurun üzerine gececek kadar su koyalım kabarsın.
- Kabardıktan sonra kıymayı katalım ,cevizi, nohutu ,maydanozu katıp karıştıralım.
- Sos materyalleri bir kasede düzgünce çırpalım.
- Bulamak için olan yumurta sarısı ve yağı da güzelce çırpalım .
- Yufkayı tezgaha yayıp dörde bölelim, yuvarlak kısmına kıymalı içten 2-3 yemek kaşığı koyalım iki tarafı ortaya katlayalım çok sıkmadan rulo biçimde saralım.
- Yumurta sarısı bulayalım, sonra galeta ununa bulayalım .
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dk pişirelim afiyet olsun.