Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nohutlu Bulgur Pilavı

Nohutlu Bulgur Pilavı
0
32

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
nohutlu-bulgur-pilavi.jpg

Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler

• 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su b pilavlık bulgur
  • 2 su b haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay k kimyon
  • 1 çay k pul biber
  • 1 çay k kekik
  • Tuz

Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın.
  2. Geniş bir tencerede yağları alın soğanları ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
  3. Üzerine biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Daha sonra domatesleri soyup ve yemeklik doğrayıp ek edip iki dakika karıştırın.
  5. Akabinde salçayı da ekleyip karıştırın.
  6. Bulguru ek edin ve kısa bir müddet daha kavurun.
  7. Sıcak suyu ek edin ve tüm baharatları ve nohudu ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.
  8. Fokurdamaya başlayınca ocağın altını kısık ayara düşürün.
  9. Suyunu çeken pilav 15-20 dakika demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun ????❤️
Not: Su ölçüsü bulgur nazaran değişebilir. Benim kullandığım bulgur iri bir bulguru ve toplamda 800 ml su kullandım.

Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Nohutlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pilavlık bulgur1 su bardağı nohut (haşlanmış)2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı domates salçası1 adet domates1 adet soğan3 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı bulgur1 kase nohut (Ben buzluktan kullandım)1 çay bardağı tel şehriye1 su bardağı tavuk suyu1 su bardağı sıcak su1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan1/2 (yarım) çay kaşığı karabiberTuzZeytinyağıTereyağı Nohutlu Şehriyeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Zeytinyağlı Nohutlu Siyez Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı siyez bulguru1 çay bardağı pilavlık bulgur1 adet kuru soğan3 diş sarımsak1 tatlı kaşığı biber salçası1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biberYarım çay kaşığı karabiber4 yemek kaşığı zeytinyağı4 çay bardağı su1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 tabak bulgur1 su bardağı tel şehriye1 tabak nohut2 kepçe zeytin yağı5 su bardağına yakın tavuk suyu1 tatlı kaşığından az kara biber1 tatlı kaşığı tuz Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yağı ve tel şantiyeleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı bulgur1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salça3 su bardağı sıcak su (Ben bu sefer içine bulyon kullandım tabiki et suyu olursa çok daha iyi)1 su bardağı nohut haşlanmışKarabiberKırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt