Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı nohut
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- Yarım kilo kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 lt sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 adet yeşil biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir gece evvelce nohutu tuzlu suda bekletelim ,yapacağımız vakit yıkayıp suyunu süzelim.
- Kuşbaşını kullanacağımız tenceremize alalım(ben güveçte yaptım) suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ekleyip et yumuşayana kadar pişirelim.
- Et suyu çekince tereyağımızı ekleyelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanımızı ekleyelim.
- Soğanlar pembeleşince sivri biberimizi ekleyelim kavuralım.
- Salçalarımızı da ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Salça ile de harmanlanmış malzemelerimizim üzerine nohutu ekleyip harmanlayalım.
- Baharatlarımızı ekleyip bir daha harmanlayalım.
- Tüm materyallerimizin üzerine sıcak suyumuzu dökelim.
- Yaklaşık 1.5-2 saat sürdü benim nohutlarımın pişmesi sizler nohutunuzu denetim ederek pişiriniz.Not: pul biber ölçünüzü biberlerinizin acısını ve acıyı ne kadar seviyorsanız kendinize nazaran ayarlayınız.
Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.