Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı nohut
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak etimizi düdüklüde üzerine su ek ederek yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Kevgir yardımı ile etlerimizi alalım.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağda soğanı, yeşil biberi ve kırmızı biberi ekleyerek kavuralım. (dilerseniz 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz).
- Salçayıda da ek edip 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyelim.
- Ardından etleride ekleyelim, karıştıralım.
- Kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ek edip son olarak 4-5 dakika karıştıralım ve yemeğin suyunu ekleyelim. (et suyundan kullanabilirsiniz).
- 15-20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım.