Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nohut Dürüm

Nohut Dürüm
0
54

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
nohut-durum.jpg

Nohut Dürüm Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı nohut
  • 150 gram ilikli kemik (Ben 3 adet tavuk butlarının kemiğini kullandım )
  • Tuz
  • 4-5 adet Dürümlük Lavaş
Sos için gereçler:
  • 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1.5 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 fiske kimyon
  • 1 fiske karabiber
Salatası için materyaller :
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 büyük soğan ince kıyılmış
  • 3-4 kanat marul
  • 2 domates
  • 2 közlenmiş kapya biber (İsteğe bağlı)
  • 1 limon
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber (Maydanoz ile karıştırılacak)

Nohut Dürüm Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Nohutları geceden ıslattım, ıslanırken birkaç sefer suyunu değiştirdim.
  2. Bir gece ıslattığım nohutu su ile düdüklüde 5 dakika haşladım, nohutun gazını aldım.
  3. Nohutları süzdüm tekrar düdüklüye aktardım.
  4. Fotoğraftaki üzere nohutun üzerini geçecek kadar su ekledim, tavuk kemiğini ve tuzu ekledim kapağını kapattım.
  5. Ocağa aldığım düdüklüden fıslama sesi geldikten sonra ocağın altını kıstım.
  6. Düdüklünün düğmesini indirdim, 35 dakika haşladım.Benim eklediğim su ölçüsü tam kâfi geldi, süzmeme gerek kalmadı.
  7. Salatası için bütün gereçleri hazırladım, soğanı sumak ile karıştırdım.
  8. Tavada yağ ile pul biberi, toz biberi kızdırdım.Nohutları tavaya aktardım, 3-4 dakika düzgünce karıştırdım, karıştırırken nohutların ezilmesi gerekiyor, düzgün haşlanırsa karıştırırken esasen eziliyor.
  9. Lavaşın üzerine nohutu, salata gereçlerini ekledim, dürüm biçimini verdim.Deneyeceklere afiyet olsun????
Not: Nohutun çok âlâ haşlanması gerekiyor, nohuta parmağınızla dokununca kolay kolay ezilmesi gerekiyor.Nohutun haşlanma mühleti ve su ölçüsü nohutun cinsine nazaran değişebilir.Ben bu tanımımda hazır lavaş kullandım, el imali lavaş daha lezzetli oluyor, lavaşınızı kendiniz yapmak isterseniz linkten dürümlük lavaş tanımıma ulaşabilirsiniz.Denediğiniz tanımların fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın????(Dürümlük Lavaş)
 
858,505Konular
982,769Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt