
Nişastalı Un Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? İçin Gereçler
- 250gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Pudra şekeri
Nişastalı Un Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Yapılışı
- Yoğurma kabına tereyağı, yumurta pudra şekeri nişastayı ve vanilyayı alalım elinimizle gereçleri güzelce karıştıralım.
- Kullandığımızın gereçleri oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim, böylece rahatça karıştırabiliriz.
- Daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumu yoğuralım.
- Sizde benim üzere unu yavaş yavaş eklerseniz hem yoğurmanız kolay olucaktır hem de kıvamını daha yeterli ayarlayabilirsiniz.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmiş olacağız.
- Kurabiye hamurumuz hazır, artık şekillendirme basamağına geçelim.
- Hamurumuzdan bir modül alarak avuç içerisinde yuvarlayarak şekillendirelim.Ben hazırladığım boyutta 35 tane kurabiye elde ettim.
- Kurabiyelerimizin boyutlarını daha küçük tutarak tek lokmalık daha fazla kurabiye elde edebiliriz.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdına serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Evvelden ısıtılmış 160 °c fırında üzerleri beyaz kalacak formda yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Gerisinde kurabiyemizi fırından alarak soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kurabiyemizi servis tabağına yerleştirelim ve üzerlerine pudra şekeri serpelim.
- Pudra şekeri serpmeden evvel kurabiyelerin soğuduğundan emin olmalısınız.
- Dilerseniz eritilmiş çikolata ile de servi edebilirsiniz. Afiyet olsun.
.