Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nişastalı Un Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Nişastalı Un Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
0
46

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
nisastali-un-kurabiye-tarifi-nasil-yapilir.jpg

Nişastalı Un Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? İçin Gereçler

• 250gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Nişastalı Un Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır? Yapılışı

1. Yoğurma kabına tereyağı, yumurta pudra şekeri nişastayı ve vanilyayı alalım elinimizle gereçleri güzelce karıştıralım.
  2. Kullandığımızın gereçleri oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim, böylece rahatça karıştırabiliriz.
  3. Daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumu yoğuralım.
  4. Sizde benim üzere unu yavaş yavaş eklerseniz hem yoğurmanız kolay olucaktır hem de kıvamını daha yeterli ayarlayabilirsiniz.
  5. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmiş olacağız.
  6. Kurabiye hamurumuz hazır, artık şekillendirme basamağına geçelim.
  7. Hamurumuzdan bir modül alarak avuç içerisinde yuvarlayarak şekillendirelim.Ben hazırladığım boyutta 35 tane kurabiye elde ettim.
  8. Kurabiyelerimizin boyutlarını daha küçük tutarak tek lokmalık daha fazla kurabiye elde edebiliriz.
  9. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdına serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  10. Evvelden ısıtılmış 160 °c fırında üzerleri beyaz kalacak formda yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  11. Gerisinde kurabiyemizi fırından alarak soğumaya bırakalım.
  12. Soğuyan kurabiyemizi servis tabağına yerleştirelim ve üzerlerine pudra şekeri serpelim.
  13. Pudra şekeri serpmeden evvel kurabiyelerin soğuduğundan emin olmalısınız.
  14. Dilerseniz eritilmiş çikolata ile de servi edebilirsiniz. Afiyet olsun. :).

858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt