elektronikci
FD Üye
Nişastalı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta sarısı
- 200 gram tereyağı
- 400 gram mısır nişastası
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
Nişastalı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir kabın içine yumurta sarılarını ve tereyağımızı alalım. Düzgünce özleșene kadar yoğuralım.
- Toz materyallerimizi (pudra şekeri, mısır nişastası ve kabartma tozu) ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparalım, yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirelim.
- 175 derece evvelden ısıtılmış fırınımızda 25 dakika denetimli olarak pişirelim.
- İyice soğuduktan sonra (sıcakken ellemeyelim dağılabilir) servis tabağına alalım.
Nişastalı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.