
Nişastalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tepsi börek için malzemeler;
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
- 500 gram beyaz peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
Nişastalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına un ve kabartma tozu dışındaki bütün malzemeleri ekleyip çırpalım.
- Kontrollü şekilde unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiş gerekiyor.
- 1 tepsi için 11 adet altına 10 adet üstüne olacak şekilde hamuru 21 bezeye ayıralım.
- Un serpilip tepsiye bezeleri yerleştirip üzerini streç film ile örtüp 30 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurlar her zaman çok daha rahat açılır.
- Hamurları un yardımıyla çay tabağından biraz büyük açıp aralarına nişasta ekleyerek üst üste dizelim.
- Alt tabanı için 11 kat olduktan sonra oklava ile açabildiğimiz kadar ince açalım.
- Hamuru tepsi boyutunda kesip tepsiye yerleştirelim.
- Kenarlarından artan parçaları da tepsiye yerleştirip iç harcını ekleyelim.
- Üstü içinde kalan 10 adet bezeyi aynı şekilde açıp tepsi boyutunda keselim.
- Önce kenarlarından artan parçaları ekleyip üzerine asıl kestiğimiz hamuru yerleştirelim.
- Hamuru bekletmeden dilimlere ayıralım.
- Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı dökelim.
- 200 °c önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Böreği hazırlayıp ertesi gün pişirecekseniz eğer, dilimlere ayırıp streç film ile üzerini örtüp buzdolabında saklayabilirsiniz.
- Pişireceğiniz zaman yağını ekleyip fırına verebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Yeni tariflerde görüşmek üzere.Hoşçakalın
.