Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nisa Suresi Okunuşu

Nisa Suresi Okunuşu
0
174

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Nisa Suresi Arapca Okunuşu

Nisa Suresi Arapca Nasıl Okunur

Bismillahirrahmanirrahim

1 Ya eyyuhen nasutteku rabbekumullezı halekakum min nefsiv vahıdetiv ve haleka minha zevcelna ve besse minhuma ricalen kesırav ve nisaa* vettekullahellezı tesaelune bihı vel erham* innellahe kane aleykum rakıyba

2 Ve atul yetama emvalehum ve la tetebeddelul habise bit tayyibi ve la te'kulu emvalehum ila emvalikum* innehu kane huben kebıra

3 Ve in hıftum illa tuksitu fil yetama fenkihu ma tabe lekum minen nisai mesna ve sulase ve ruba'* fe in hıftum ella ta'dilu fe vahıdeten ev ma leleket eymanukum* zalike edna ella teulu

4 Ve antun nisae sadukatihinne nıhleh* fe in tıbne lekum an şey'im minhu nefsen fe kuluhu henıem merıa

5 Ve la tu'tus sufehae emvalekumulletı cealellahu lekum kıyamev verzukuhum fıha veksuhum ve kulu lehum kavlem ma'rufa

6 Vebtelul yetama hatta iza beleğun nikah* fe in anestum minhum ruşden fedfeu ileyhim emvalehum* ve la te'kuluha israfev ve bidaran ey yekberu* ve men kane ğaniyyen felyesta'fif* ve men kane fekıyran felye'kul bil ma'ruf* fe iza defa'tum ileyhim emvalehum fe eşhidu aleyhim* ve kefa billahi hasıba

7 Lir ricali nasıybum mimma terakel validani vel akrabune ve lin nisai nasıybum mimma terakel validani vel akrabune mimma kalle minhu evkesur* nasıybem mefruda

8 Ve iza hadaral kısmete ulul kurba vel yetama vel mesakınu ferzukuhum minhu ve kulu lehum kavlem ma'rufa

9 Velyahşellezıne lev teraku min halfihim zurriyyeten dıafen hafu aleyhim* felyettekullahe velyekulu kavlen sedıda

10 İnnellezıne ye'kulune emvalel yetama zulmen innema ye'kulune fı butunihim nara* ve seyaslevne seıyra

11 Yusıykumullahu fı evladikum lizzekeri mislu hazzıl unseyeyn* fe in kunne nisaen fevkasneteyni fe lehunne sulusa ma terakv ve in kanet vahıdeten fe lene nısf* ve li ebeveyhi li kulli vahıdum minhumes sudusu mimma terake in kane lehu veled* fe il lem yekul lehu veleduv ve verisehu ebevahu fe li ummihis sulus* fe in kane lehu ıhvetun fe li ummihis sudus mim ba'di vesıyyetiy yusıy biha ev deyn* abaukum ve ebnaukum* la tedrune eyyuhum akrabu lekum nef'a* ferıdatem minellah* innellahe kane alımen hakıma

12 Ve lekum nısfu ma terake ezvacukum il lem yekul lehunne veled* fe in kane lehunne veledun fe lekumur rubuu mimma terakne mim ba'di vesıyyetiy yusıyne biha ev deyn* ve lehunner rubuu mimma teraktum il lem yekul lekum veled* fe in kane lekum veledun fe lehunnes sumunu mimma teraktum mim ba7di vesıyyetin tusune biha ev deyn* ve in kane raculuy yurasu kelaleten evimraetuv ve lehu ehun ev uhtun fe li kulli vahıdim minhumes sudus* fe in kanu eksera min zalike fe hum şurakau fis sulusi mim ba'di vesıyyetiy yusa biha ev deynin ğayra mudarr* vesıyyetem minellah* vellahu alımun halım

13 Tilke hududullah* ve mey yutııllahe ve rasulehu yudhılhu cennatin tecrı min tahtihel enharu halidıne fıhav ve zalikel fevzul azıym

14 Ve mey ya'sıllahe ve rasulehu ve yeteadde hududehu yudhılhu naran haledn fıha ve lehu azabum muhın

15 Vellatı ye'tınel fahışete min nisaikum festeşhidu aleyhinne erbeatem minkum* fe in şehidu fe emsikuhunne fil buyuti hatta yeteveffahunnel mevtu ev yec'alellahu lehunne sebıla

16 Vellezani ye'tiyaniha minkum fe azuhuma* fe in taba ve asleha fe a'ridu anhuma* innellahe kane tevvaber rahıyma

17 İnnemet tevbetu alellahi lillezıne ya'melunes sue bi cehaletin summe yetubune min karıbin fe ulaike yetubullahu aleyhim* ve kanellahu alımen hakıma

18 Ve leysetit tevbetu lillezıne ya'melunes seyyiat* hatta iza hadara ehadehumul mevtu kale innı tubtul ane ve lellezıne yemutune ve hum kuffar* ulaike a'tedna lehum azaben elıma

19 Ya eyyuhellezıne amenu la yehıllu lekum en terisun nisae kerha* ve la ta'duluhunne li tezhebu bi ba'dı ma ateytumuhunne illa ey ye'tıne bi fahışetim mubeyyineh* ve aşiruhunne bil ma'ruf* fe in kerihtumuhunne fe asa en tekrahu şey7ev ve yec'alellahu fıhi hayran kesıra

20 Ve in eradtumustibdale zevcim mekane zevciv ve ateytum ıhdalunne kıntaran fe la te'huzu minhu şey'a* e te'huzunehu buhtanev ve ismem mubına

21 Ve keyfe te'huzunehu ve kad efda ba7dukum ila ba'dıv ve ehazne minkum mısakan ğalıza

22 Ve la tenkihu ma nekeha abaukum minen nisai illa ma kad selefv innehu kane fahışetev ve makta* ve sae sebıla

23 Hurrimet aleykum ummehatukum ve benatukum ve ehavatukum ve ammatukum ve halatukum ve benatul ehı ve benatul uhti ve ummehatukumullatı erda'nekum ve ehavatukum miner radaati ve ummehatu nisaikum ve rabaibukumullatı fı hucurikum min nisaikumullatı dehatum bihınne fe il lem tekunu dehaltum bihinne fe la cunaha aleykum ve halailu ebnaikumul lezıne min aslabikum ve ne tecmeu beynel uhteyni illa ma kad selef* innellahe kane ğafurar rahıyma

24 Vel muhsanatu minen nisai illa ma meleket eymanukum* kitabellahi aleykum ve uhılle lekum ma verae zalikum en tebteğu bi emvalikum muhsıniyne ğayra musafihıyn* femestemta'tum bihı minhunne fe atuhunne ucurahunne ferıdah* ve la cunaha aleykum fıma teradaytum bihı mim ba'dil ferıdah* innellahe kane alımen hakıma

25 Ve mel lem yestetı' minkum tavlen ey yenkihal muhsanatil mu'minati fe mim ma meleket eymaukum min feteyatikumul mu'minat* vellahu a'lemu bi ımanikum* ba'dukum mim ba'd* fenkihuhunne bi izni ehlihinne ve atuhunne ucurahunne bil ma'rufi muhsanatin ğayra musafihativ ve la muttehızati ahdan* fe iza uhsınne fe in eteyne bi fahışetin fe aleyhinne nısfu ma alel muhsanati minel azab* zalike li men haşiyel anete minkum* ve en tasbiru harul lekum* vellahu ğafurur rahıym

26 Yurıdullahu li yubeyyine lekum ve yehdiyekum sunenellezıne min kablikum ve yetube aleykum* vellahu alımun hakım

27 Vallahu yurıdu ey yetube aleykum ve yurıdullezıne yettebiuneş şehevati en temılu meylen azıyma

28 Yurıdullahu ey yuhaffife ankum* ve hulikal insanu daıyfa

29 Ya eyyuhellezıne amenu la te'kulu emvalekum beynekum bil batıli illa en tekune ticaraten an teradım minkum ve la taktulu enfusekum* innellahe kane bikum rahıyma

30 Ve mey yef'al zalike udvanev ve zulmen fe sevfe nuslıhi nara* ve kane zalike alellahi yesıra

31 İn tectenibu kebaira ma tunhevne anhu nukeffir ankum seyyiatikum ve nudhılkum mudhalen kerıma

32 Ve la tetemennev ma faddalelelahu bihı ba'dakum ala ba'd* lir ricali nasıybum mimmektesebu ve lin nisai nasıybum mimmektesebn* ves'elullahe min fadlih* innellahe kane bi kulli şey'in alıma

33 Ve li kullin cealna mevaliye mimma terakel validani vel akrabun* vellezıne akadet eymanukum fe atuhum nasıybehum* innellahe kane ala kulli şey'in şehıda

34 Er ricalu kavvamune alen nisai bi ma faddalellahu ba'dahum ala ba'dıv ve bi ma enfeku min emvalihim* fes salihatu kanitatun hafizatul lil ğaybi bi ma hafızallah* vellatı tehafune nuşuzehunne fe ızuhunne vehcuruhunne fil medaciı vadribuhunn* fe in eta'nekum fe la tebğu aleyhinne sebıla* innellahe kane aliyyen kebıra

35 Ve in hıftum şikaka beynihima feb'asu hakemem min ehlihı ve hakemem min ehliha* iy yurıda ıslahay yuveffikıllahu beynehuma* innellahe kane alımen habıra

36 Va'budullahe ve la tuşriku bihı şey'ev ve bil valideyni ıhsanev ve bizil kurba vel yetama vel mesakıni vel cari zil kurba vel caril cunubi ves sahıbi vil cembi vebnis sebıli ve ma meleket eymanukum* innellahe la yuhıbbu men kane muhtalen fehura

37 Ellezıne yebhalune ve ye'murunen nase bil buhli ve yektumune ma atahumullahu min fadlih* ve a'tedna lil kafirıne azabem muhına

38 Vellezıne yunfikune emvalehum riaen nasi ve la yu'minune billahi ve la bil yevmil ahır* ve mey yekuniş şeytanu lehu karınen fe sae karına

39 Ve maza aleyhim lev amenu billahi vel yevmil ahıri ve enfeku mimma razekahumullah* ve kanellahu bihim alıma

40 İnnellahe la yazlimu miskale zerrah* ve in teku hasenetey yudaıfha ve yu'ti mil ledunhu ecran azıyma

41 Fe keyfe iza ci'na min kulli ummetim bi şehı ve ci'nabike ala haulai şehıda

42 Yevmeiziy yeveddullezıne keferu ve asavur rasule lev tusevva bihimul ard* ve la yuktumunellahe hadısa

43 Ya eyyuhellezıne amenu la takrabus salate ve entum sukara hatta ta'lemu ma tekulune ve la cunuben illa abirı sebılin hatta tağtesiluv ve in kuntum merda ev ala seferin ev cae ehadum minkum minel ğaitı ev lamestumun nisae fe lem tecidu maen fe teyemmemu saıyden tayyiben femsehu bi vucuhikum ve eydıkum* innellahe kane afuvven ğafura

44 E lem tera ilellezıne utu nasıybem minel kitabi yeşteruned dalalete ve yurıdune en tedıllus sebıl

45 Vallahu a7lemu bi a'daikum* ve kefa billahi veliyyev ve kefa billahi nasıyra

46 Minellezıne hadu yuharrifunel kelime am mevadııhı ve yekulune semı'na ve asayna vesma' ğayra musmeıv ve raına leyyem bi elinetihim ve ta'nen fid dın* ve lev ennehum kalu semı'na ve eta'na vesma' venzurna leane hayral lehum ve akveme ve lakil leanehumullahu bi kufrihim fe la yu'minune illa kalıla

47 Ya eyyuhellezıne utul kitabe aminu bi ma nezzelna musaddikal li ma meakum min kabli en natmise vucuhen fe neruddeha ala edbariha ev nel'anehum ke ma leanna ashabes sebt* ve kane emrullahi mef'ula

48 İnnellahe la yağfiru eyyuşrake bihı ve yağfiru ma dune zalike li mey yeşa'* ve mey yuşrik billahi fe kadiftera ismen azıyma

49 E lem tera ilellezıne yuzekkune enfusehum* belillahu yuzekkı mey yeşau ve la yuzlemune fetıla

50 Unzur keyfe yefterune alellahul kezib* ve kefa bihı ismem mubına

51 E lem tera ilellezıne utu nasıybem minel kitabi yu'minune bil cibti vet tağuti ve yekulune lillizıne keferu haulai ehda minellezıne amenu sebıla

52 Ulaikellezıne leanehumullah* ve mey yel'anillahu fe len tecide lehu nesıyra

53 Em lehum nesıybum minel mulki fe izel la yu'tunen nase nekıyra

54 Em yahsudunen nase ala ma atahumullahu min fadlih* fe kad ateyna ale ibrahımel kitabe vel hıkmete ve ateynahum mulken azıyma

55 Fe minhum men amene bihı ve minhum men saddeanh* ve kefa bi cehenneme seıyra 5

6 İnnellezıne keferu bi ayatina sevfe nuslıhim nara* kullema nedıcet culuduhum beddelnahum culuden ğayraha li yezukul azab* innellahe kane azızen hakıma

57 Velelzıne amenu ve amilus salihati senudhıluhum cennatin tecri min tahtihel enharu halidıne fıha ebeda* lehum fıha ezvacum mutuhheratuv ve nudhıluhum zıllen zalıla

58 İnnellahe ye'murukum en tueddul emanati ila ehliha ve iza hakemtum beynen nasi en tahkumu bil adlv innellahe niımma yeızukum bih* innellahe kane semıam basıyra

59 Ya eyyuhellezıne amenu etıy'ullahe ve etıy'ur rasule ve ulil emri minkum* fe in tenaze'tum fı şey'in fe rudduhu ilellahi ves rasuli in kuntum tu'minune billahi vel yevmil ahırv zalike hayruv ve ahsenu te'vıla

60 Elem tera ilellezıne yez'umune ennehum amenu bi ma unzile ileyke ve ma unzile min kablike yurıdune ey yetehakemu ilet tağuti ve kad umiru ey yekfuru bih* ve yurıduş şeytanu ey yudıllehum dalalem beıyda

61 Ve iza kıyle lehum tealev ila ma enzelellahu ve iler rasuli raeytel munafikıyne yesuddune anke sududa

62 Fe keyfe iza esabethum musıybetum bi ma kaddemet eydıhim summe cauke yahlifune billahi in eradna illa ıhsanev ve etvfıka

63 Ulaikellezıne ya'lemullahu ma fı kulubihim fe a'rıd anhum veızhum ve kul lehum fı enfusihim kavlem belığa

64 Ve ma erselna mir rasulin illa li yutaa bi iznillah* ve lev ennehum iz zalemu enfusehum cauke festağferullahe vestağfera lehumur rasulu le vecedullahe tevvaber rahıyma

65 Fe la ve rabbike la yu'minune hatta yuhakkimuke fıma şecera beynehum summe la yecidu fı enfusihim haracem mimma kadayte ve yusellimu teslıma

66 Ve lev enna ketebna aleyhim enıktulu enfusekum evıhrucu min diyarikum ma fealuhu illa kalılum minhumv ve lev ennehum fealu ma yuazune bihı lekane hayran lehum ve eşedde tesbita

67 Ve izel le ateynahum mil ledunna ecran azıyma

68 Ve le hedeynahum sıratam mustekıyma

69 Ve mey yutıılahe ver rasule fe ulaike meallezıne en'amellahu alehim minen nebiyyıne ves sıddıkıyne veş şuhedai ves salihıyn* ve hasune ulaike rafıka

70 Zalikel fadlu minellah* ve kefa billahi alıma

71 Ya eyyuhellezıne amenu huzu hızrakum fenfiru subatin evinfiru cemıa

72 Ve inne minkum le mel leyubettıenn* fe in esabetkum musıybetun kale kad en'amellahu aleyye iz lem ekum meahum şehıda

73 Ve lein esabekum fadlum minellahi le yekulenne ke el lem tekum beynekum ve beynehu meveddetuy ya leytenı kuntu meahum fe efuze fevzen azıyma

74 Fel yukatil fı sebılillahillezıne yeşrunel hayated dunya bil ahırah* ve mey yukatil fı sebılillahi fe yuktel ev yağlib fe sevfe nu'tıhi ecran azıyma

75 Ve ma lekum la tukatilune fı sebılillahi vel mustad'afıne miner ricali ven nisai vel vildanillezıne yekulune rabbena ahricna min hazihil rayetiz zalimi ehluha* vec'al lena mil ledunke veliyya* vec'al lena mil ledunke nesıyra

76 Ellezıne amenu yukatilune fı sebılillah* vellezıne keferu yukatilune fı sebılit tağuti fe katilu evliyaeş şeytan* inne keydeş şeytani kane daıyfa

77 E lem tera ilellezıne kıyle lehum kuffu eydiyekum ve ekıymus salet ve atuz zekah* fe lemma kutibe aleyhimul kıtalu iza ferıkum minhum yahşevnen nase ke haşyetillahi ev eşedde haşyeh* ve kalu rabbena lime ketebte aleynel kıtal* lev la ehhartena ila ecelin karıb* kul metaud dunya kalıl* vel ahıratu hayrul li menitteka ve la tuzlemune fetıla

78 Eyne ma tekunu yudrikumul mevtu ve lev kuntum fı burucim muşeyyedeh* ve in tusıbhum hasenetuy yekulu hazihı min ındillah* ve in tusıbhum seyyetuy yekulu hazihı min ındik* kul kullum min ındillah* fe mali haulail kavmi la yekadune yefkahune hadısa

79 Ma esabeke min hasenetin fe minellah* ve ma esabeke min seyyietin fe min nefsik* ve erselnake lin nasi rasula* ve kefa billahi şehıda

80 Mey yutıır rasule fe kad etaallah* ve men tevella fe ma erselnake aleyhim hafıyza

81 Ve yekulune taatun fe iza berazu min ındike beyyete taifetum minhum ğayrallezı tekul* vallahu yektubu ma yubeyyitun* fe a'rıd anhum ve tevekkel alellah* ve kefa billahi vekıla

82 E fe la yetedebberunel kur'an* ve lev kane min ındi ğayrullahi le vcedu fıhıhtilafen kesıra

83 Ve iza caehum emrum minel emni evil havfi ezau bih* ve lev radduhu iler rasuli ve ila ulil emri minhum lealimehullezıne yesmebitunehu minhum* ve lev la fadlullahi aleykum ve rahmetuhu letteba'tumuş şeytane illa kalıla

84 Fe katil fı sebılillah* la tukellefu illa nefseke ve harridıl mu'minınv asellahu ey yekuffe be'sellezıne keferu* vallahu eşddu be'sev ve eşeddu tenkıla

85 Mey yeşfa'şefaaten hasenetey yekul lehu nesiybum minha* ve mey yeşfa'şefaaten seyyietey yekul lehu kiflum minha* ve kanellahu ala kulli şey'im mukıyta

86 Ve iza huyyıtum bi tehıyyetin fe hayyu bi ahsene minha ev rudduha* innellahe kane ala kulli şey'in hasıba

87 Allahu la ilahe illa hu* le yecmeannekum ila yevmil kıyameti la raybe fıh* ve men asdeku minellahi hadısa

88 Fe ma lekum fil munafikıyne fieteyni vallahu erkesehum bi ma kesebu* e turıdune en tehdu men edallellah* ve mey yudlilillahu fe len tecide lehu sebıla

89 Veddu lev tekfurune kema keferu fe tekunune sevaen fe la tettehızu minhum evliyae hatta yuhaciru fı sebılillah* fe in tevellev fe huzuhum vaktuluhum haysu vecedtumuhum* ve la tettehızu minhum veliyyev ve la nesıyra

90 İlillezıne yesılune ila kavmim beynekum ve beynehum mısakun ev caukum hasırat suduruhum ey yukatilukum ev yukatilu kavmehum* ve lev şaellahu le selletahum aleykum fe le katelukum* fe inı'tezelukum fe lem yukatilukum ve elkav ileykumus selem fe ma cealelahu lekum aleyhim sebıla

91 Setecidune aharıne yurıdune ey ye'menukum ev ye'menu kavmehum* kullema ruddu ilel fitneti urkisu fıha* fe il lem ya'tezilukum ve yulku ileykumus selem ve yekuffu eydiyehum fe huzuhum vaktuluhum haysu sekftumuhum* ve ulaikum cealna lekum aleyhim sultanem mubına

92 Ve ma kane li mu'minin ey yaktule mu'minen illa hataa* ve men katele mu'mine hataen fe tahrıru rakabetim mu'minetiv ve diyetum musellemetun ila ehlihı illa ey yessaddeku* fe in kane min kavmin aduvvil lekum ve huve mu'minun fe tahrıru rakabetim mu'mineh* ve in kane mni kavmim beynekum ve beynehum mısakun fediyetum musellemetun ila ehlihı ve tahrıru rakabetim mu'mineh* fe mel lem yecid fe sıyamu şehrayni mutetabiayni tevbetem minellah* ve kanellahu alımen hakıma

93 Ve mey yaktul mu'minem muteammiden fe cezauhu cehnnemu haliden fıha ve ğadıbellahu aleyhi ve leanehu ve eadde lehu azaben azıyma

94 Ya eyyuhellezıne amenu iza darabtum fı sebılillahi fe tebeyyenu ve la tekulu li men elka ileykumus selame leste mu'mina* tebteğune aradal hayatid dunya fe ındellahi meğanimu kesırah* kezalike kuntum min kablu fe mennellahu aleykum fe tebeyyenu* innellahe kane bi ma ta'melune habıra

95 La yestevil kaıdune minel mu'minıne ğayru ulid darari vel mucahidune fı sebılillahi bi emvalihim ve enfusihim* feddalellahul mucahidıne bi emvalihim ve enfusihim alel kaıdıne deraceh* ve kullev veadellahul husna* ve feddalellahul mucahidıne alel kaıdıne ecran azıyma

96 Deracatim minhu ve mağfiratev ve rahmehv ve kanellahu ğafurar rahıyma

97 İnnellezıne teveffahumul melaiketu zalimı enfusihim kalu fıme kuntum* kalu kunna mustad'afıne fil ard* kalu e lem tekun erdullahi vasiaten fe tuhaciru fıha* fe ulaike me'vahum cehennem* ve saet mesıyra

98 İllel mustad'afıne miner ricali ven nisai vel vildani la yestetıy'une hıyletev ve la yehtedune sebıla

99 Fe ulaike asellahu ey ya'fuve anhum* ve kanellahu afuvven ğafura

100 Ve mey yuhacir fı sebılillahi yecid fil erdı murağamen kesırav veseah* ve mey yahruc mim beytihı muhaciran ilellahi ve rasulihı summe yudrikhul mevtu fe ad vekaa ercuhu alellah* ve kanellahu ğafurar rahıyma