Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

NigComSat-1R @ 42.5° E

NigComSat-1R @ 42.5° E
2
420

sensi

Yönetici
Co Admin
Etkileşim
3,345
F-D Coin
739
Bu uydu bizim TÜRKSAT uydularımız ile aynı enlem 42.5 derecede olmasına rağmen kanal taraması yapınca çıkmamasına aklım ermiş değil.. frekans değerler 12518 H 29500 3/5 olmasına rağmen mutlaka çanak antenlerimize ince ayarmı yapmak gerekiyor acaba:giggle: antenlere karşı çoook eskiden beri merakım vardı 68.5 derece doğudan 30 derece batı HISPASAT uydusu arasında ne kadar uydu varsa izleme şansım olmuştu sene 1986 ey gidi günler heyyy:D motorlu bir antenim olsaydı hemen çevirip bu uydunun kanallarını görmek isterdim.. bu uyduyu izleyen varsa bilgi verebilir

sensi

Yönetici
Co Admin
Etkileşim
3,345
F-D Coin
739
teşekkürler cafi abim normalde türksat taratınca çıkması lazım aynı derecede ..ama kanallar otomatik taratma ile çıkmıyor..sanıyorum çok ince anteni sağ.yadasol veya yukarı aşağı yapınca çıkar..(y)

Similar threads

Motorlu çanak nasıl kurulur? Ekvatorun üstündeki yörüngeye yerleştirilen geostationer uyduları, Dünya ile aynı hızla dönerler. Bu özellik motorlu antenler ile en iyi şekilde kullanılır. Tek bir çanak birkaç uydudaki emisyonları yakalayabilir. Bu, mükemmel görüntü ve ses sağlayan dijital...
Cevaplar
2
Görüntüleme
1K
Türksat Uyduları Nelerdir? Türksat, Türkiye’nin ilk ve tek uydu operatörüdür. Bu kapsamda Türksat, Türkiye’deki başta televizyon ve radyo yayıncılığı olmak üzere birçok hizmetin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Günümüzde Türksat, uzaydaki uyduları aracılığıyla kablolu televizyon hizmetinden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
228
Türkiye'nin tek uydu operatörü olan Türksat AŞ, Türksat 4A'nın 42 derece doğu yörüngesinde hizmete girmesiyle uydu yayın kapasitesini önemli oranda artırdı 14 Şubat 2019'te uzaya gönderilen ve yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece doğu yörüngesinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Çok uğraştım güzel bir paylaşım olacağını düşünüyorum Turksat 3A’nın, bugün hizmete girmesiyle, yayınları uydudan izleyenler frekanslarını değiştirmek zorunda Uzmanlar frekans değişiminde bir kargaşa yaşanmayacağını, buna karşın bazı izleyicilerin kanal ayarında zorlanabileceğini söylüyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Türkiye coğrafi konumu itibariyle dünyanın en önemli ülkelerinden biridir Özellikle ekvator çizgisi de hesaba katılırsa, ülkemizin konumu gerçekten mevsimsel açıdan bir cennet imkanı sunar Her ne kadar son yıllarda gerek Türkiye gerekse de Dünya’da yaşanan iklim değişikliği gezegeni olumsuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
247
858,518Konular
981,066Mesajlar
30,860Kullanıcılar
bsgSon üye
Üst Alt