elektronikci
FD Üye

Nevzine Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram oda ısısı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 pk kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
- 1 çay bardağı pekmez
Nevzine Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Önce şerbet yapılır. Şeker su tencereye alınır. Orta ateşte kaynamaya başlayınca 10 dk kadar kaynatıp, limon damlatılıp ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
- Soğuduğunda içine pekmez eklenir.
- Hamur için evvel sıvılar karıştırılır.
- Akabinde kabartma tozu ve un eklenerek ele yapışmayan hamur elde edilir.
- Çekilmiş ceviz de eklenerek hamur toparlanır.
- Kare yahut dikdörtgen borcama el ile bastırılarak yayılır.
- Çatalla uzunluğuna çizgiler atılır.
- 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlı dilimlere kesilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca soğuk pekmezli şerbet dökülür.
- Ceviz ve tahin ile süsleyip dondurma ile servis yapabilirsiniz ????.