Nevzine Tatlısı Tarifi Resimli,
Nevzine Tatlısı Tarifi;
Malzemeler
Yaklaşık 5 su bardağı un
250 gr tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
1,5 su bardağı ceviz (iri dovulmuş)
3 corba kaşığı tahin
3 corba kaşığı yoğurt
1 cay kaşığı karbonat tozu
1 su bardağı pekmez
Yapılışı:
Fırını 180 (turbo 160) derecede ısıtın Orta boy bir tepsiyi yağlayın Pekmez dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alın Hic mıncıklamadan, avuc ayasıyla okşar gibi karıştırarak yoğurun Hamur birleşmevecek, parca parca bir kıvamda kalacak Sert kıvamda olacak Orta boy bir tepsiyi yağlayın Hamuru icine alıp gene avuc iciyle bastırarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın 12 santim kalınlıkta olabilir Tepside bastırdığınız sırada hamur sıkılaşacak Sıcak fırının orta rafında uzeri pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat fırınlayın Bıcakla kare kare kesin 5 dakika oda sıcaklığında bekletin Sıcakken uzerine oda sıcaklığındaki pekmezi gezdirin 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz Arzu ederseniz pekmez yerine şeker şerbeti de kullanabilirsiniz 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 corba kaşığı limon suyu ile şerbet hazırlayabilirsiniz
imagesnevzinetarifiresimli5ad4018c58884
Nevzine Tatlısı Tarifi;
Malzemeler
Yaklaşık 5 su bardağı un
250 gr tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
1,5 su bardağı ceviz (iri dovulmuş)
3 corba kaşığı tahin
3 corba kaşığı yoğurt
1 cay kaşığı karbonat tozu
1 su bardağı pekmez
Yapılışı:
Fırını 180 (turbo 160) derecede ısıtın Orta boy bir tepsiyi yağlayın Pekmez dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alın Hic mıncıklamadan, avuc ayasıyla okşar gibi karıştırarak yoğurun Hamur birleşmevecek, parca parca bir kıvamda kalacak Sert kıvamda olacak Orta boy bir tepsiyi yağlayın Hamuru icine alıp gene avuc iciyle bastırarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın 12 santim kalınlıkta olabilir Tepside bastırdığınız sırada hamur sıkılaşacak Sıcak fırının orta rafında uzeri pembeleşene kadar, yaklaşık yarım saat fırınlayın Bıcakla kare kare kesin 5 dakika oda sıcaklığında bekletin Sıcakken uzerine oda sıcaklığındaki pekmezi gezdirin 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz Arzu ederseniz pekmez yerine şeker şerbeti de kullanabilirsiniz 2 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 corba kaşığı limon suyu ile şerbet hazırlayabilirsiniz
imagesnevzinetarifiresimli5ad4018c58884