Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Nevüz Ben -Benler

Nevüz Ben -Benler
0
124

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Nevüz Ben Benler
NEVÜSLER (BENLER)
Tıpta “Nevüs, halk arasında “Ben adı ile anılan deri oluşumları, çok öbür görünümde ve yapıda olabilmekle beraber, genellikle kastedilen; yuvarlak ya da oval deriden hafif şişkin 35 mm büyüklükte, siyahkahverengi sertçe yapılardır Bunlar; pigment üretici hücreye fazla benzeşen özel hücrelerin deri içinde bir alanda yuvalanması sonucu gelişirler Doğuştan Olan itibaren var olabilecekleri gibi birçok çocukluk döneminde, bir kısmı da sonraki bir zamanda ortaya çıkarlar Benler 2 nedenle tıbbi açıdan tartma taşırlar;

1 Bazı ben tiplerinin zamanla malignleşme (fena huylu bir şekle dönme) riskine sahip olması,

2 Pigment imalatçı hücrelerden çoğalan “Melanom adındaki malign oluşumunun sevecen bir ben olarak algılanıp tedavisiz bırakılması

böylece tehlike içeren benlerin özelliklerinin ve bir bende rastlanabilecek hangi değişimlerin önemli olduğunun bilinmesi gerekir;

· 051 cm ’den büyük olması

· Sınırın girintili çıkıntılı bakışımsız olması

· Rengin benekli olması (yer yer siyah, kırmızı, kahverengi, beyaz)

· Ayak tabanı, el ayası ve parmak uçlarında yer alması

· Farzedilen bu özellikleri taşıyan benlerin ailede de olması

· Geçmişte zaman zaman yanık yapacak şekilde yoğun güneşlenmelerin olması

Var olan bir benin;

· Niçin yokken kanaması

· Üzerinde ülser gelişmesi

· Rengin şipşak koyulaşması

· Rengin etrafa yayılması (ya da etrafta beyazlanma olması)

· Kaşınma, acıma gibi belirtilerin olması

Günümüzde malign melanom için en etkili çare, olabildiğince erken teşhis edilip cerrahi olarak etraflıca çıkarılmasıdır Başlangıçta ve sonra ara sıra yayma olasılığına karşısında zorunlu çalışmalar yapılır Bir bene cerrahi girişim uygulandığında malignleşebileceği ya da yayılabileceği inanışı YANLIŞ ve maalesef yaygın bir inanıştır Ben veya bene benzer oluşumlarla ilgili herhangi bir kuşkuda afiyet kuruluşuna kullanmak en dürüst tutum olacaktır *

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt