iltasyazilim
FD Üye
Nevşehir’in Pekmez Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*2 çay bardağı pekmez
*1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz (isteğe göre)
Nevşehir’in Pekmez Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle unu teflon bir tavada unun rengi helva kıvamına gelene kadar karıştırarak kavuruyoruz Kavrulan unu soğuması için bekletiyoruz Soğuyan unu yoğurma kabına eleyip topaklanan unları kaşıkla ezerek eliyoruz Tereyağını eritip ilk sıcağı çıkınca una döküp pekmezi de azar azar una döküp yoğuruyoruz Elinize yapışabilir sorun değil dinlendikçe kıvam alAcak, ceviz büyüklüğün de parçalar koparıp yuvarlayın bu esnada elinizi az suyla ıslatabilirsiniz Yuvarladığınız helvayı arzuya göre fındık yada cevize bulayabilirsiniz yada sade yapabilirsiniz Helvanın hepsi bittikten sonra 1520 dk dinlendirip ikram edebilirsiniz
Tatlı günler dileği ile Afiyet Olsun
*3 su bardağı un
*2 çay bardağı pekmez
*1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz (isteğe göre)
Nevşehir’in Pekmez Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle unu teflon bir tavada unun rengi helva kıvamına gelene kadar karıştırarak kavuruyoruz Kavrulan unu soğuması için bekletiyoruz Soğuyan unu yoğurma kabına eleyip topaklanan unları kaşıkla ezerek eliyoruz Tereyağını eritip ilk sıcağı çıkınca una döküp pekmezi de azar azar una döküp yoğuruyoruz Elinize yapışabilir sorun değil dinlendikçe kıvam alAcak, ceviz büyüklüğün de parçalar koparıp yuvarlayın bu esnada elinizi az suyla ıslatabilirsiniz Yuvarladığınız helvayı arzuya göre fındık yada cevize bulayabilirsiniz yada sade yapabilirsiniz Helvanın hepsi bittikten sonra 1520 dk dinlendirip ikram edebilirsiniz
Tatlı günler dileği ile Afiyet Olsun