elektronikci
FD Üye
Nescafeli Kremalı Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 2 fincan şeker
- 3 fincan tepeleme un
- 1 fincan sıvı yağ
- 2 fincan süt
- Kabartma tozu (3/4) (kek ince olacak)
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı granül kahve (sade nescafe taneli olanlardan)
- 4 su bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- Yarım paket margarin
- 1 paket sade kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Granül kahve (taneli nescafe)
Nescafeli Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek gereçlerini çırpalım.
- Yağlanmış dikdörtgen büyük uzunluk borcama dökelim. (ince bir hamur olacak. )
- Evvelden ısıtılmış 180c fırında pişirelim.
- Kürdan testinden sonra çıkartalım.
- Kek pişerken keki ıslatmak için nescafe, süt ve şekeri karıştıralım.
- Kek pişerken krema materyallerini tencerede karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim. Ilımaya bırakalım.
- Farklı bir yerde kremşanti ile sütü çırpalım.
- Krema ılıyınca kremşanti ile karıştıralım.
- Kek pişip birinci sıcağı çıkınca sütlü kahveli karışımla kekin her yerini ıslayalım.
- Çabucak üstüne kremşantili kremamızı yayalım.
- En üstüne tane nescafe serpelim.Soğuk servis edelim.
Not 1: üste serpilen nescafelerin hoş erimesi için kremanın ılık olması gerekli. Ben hoş erimesi için kekimi son haliyle ılıyan fırına fırın kapalıyken attım. Çok hoş eridi.
Not 2: ben büyük fırın tepsisine yaptım kekim olması gerekenden ince oldu. Büyük dikdörtgen borcama daha düzgün olacaktır.
Nescafeli Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.