
Nemli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram krema
- 100 gram sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı nutella
Nemli Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şekeri güzelce köpük köpük olana kadar çırpıyoruz mikserle çok çırpmak önemli yumurta kokmasın????
- Daha sonra süt, yağ ve un ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Sonra diğer materyalleri ekleyip tekrar spatulayla karıştırdıktan sonra kek kalıbına döküyoruz .
- Kek kalıbın içine yağlı kağıt koyalım piştikten sonra güzel çıksın.
- 160 derece de 40 dakika pişirelim lakin fırından fırına değişebilir denetim ederek pişirin kürdan yardımıyla bakabilirsiniz.
- Ganaj hazırlamaya geçelim krema ve çikolatalı ekleyip eriyene kadar pişirelim.
- Sonra dolaba koyalım soğuk olması lazım dolapta kıvam alacaktır kek pişene kadar.
- Kek pişdikten sonra sıcağı çıktıktan sonra soğuyan ganajı kekin üzerine dökelim.
- Daha sonra fındıkla ve ya istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ???? Deneyeceklere afiyet olsun ????#turkkahvesi #türkkahvesikeyfi #türkkahvem #türkkahvesicandır #turkkahvesikeyfi#tarifler.